Göteborgare berättar om våldet för Lamotte: ”Dom tyckte det var kul att slå sönder mig”

Bild: Faksimil Facebook
  • Lördag 26 okt 2019 2019-10-26
E-post 2682

GÖTEBORG På fredagskvällen berättade göteborgare för frilansjournalisten Joakim Lamotte om det grova våldet i staden. En man berättade om hur han blev grovt misshandlad av ett invandrargäng på sju personer som spräckte hans skalle med ett baseballträ utan anledning. 

På fredagen livesände Joakim Lamotte från Gustaf Adolfs torg i Göteborg, där flera göteborgare vittnade om det grova våldet i staden.

En kvinna berättar att hennes tonåriga son blev rånad och nedslagen i början av året. Rånarna ska ha dragit in pojken bakom en fritidsgård, där fler gärningsmän anslöt.

– De hällde cola på honom och gick på honom. Han kommer hem helt sargad i ansiktet, berättar kvinnan, och fortsätter.

– Alltså han låg på marken och de gick på honom. Alltså det, jag blir… ja, säger kvinnan.

Läs även: Vänsterpolitiker i hatstorm inför Lamottes livesändning från otrygga Upplands Väsby

En man berättar att han blev attackerad och grovt misshandlad utan anledning av ett gäng.

–  Det var ett gäng, också invandrare som jag, som hoppade på mig. Sju mot en var dom. Dom rånade inget, men dom tyckte det var kul att slå sönder mig och samman, det tyckte dom var jätteroligt. Bara dra ett baseballträ i skallen på mig, berättar mannen.

Mannen berättar för Lamotte att gänget spräckte hans skallben och att han fick skador på ryggen.

Se ett kortare klipp från Lamottes livesändning här.

Läs även: SR-profil kallade Lamotte ”pussy”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag