Hackade besninmackar och tankade fullt på dumpat pris – fyra gripna

Bild: By DanTD/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 22 mar 2022 2022-03-22
E-post 322

Fyra män har gripits i olika städer i Florida efter att ha hackat bensinpumpar och fått ned priset innan de tankat, rapporterar New York Post. Men det rör sig inte om vanliga konsumenter, utan kriminella som sedan sålt det stulna drivmedlet vidare.

Department of Agriculture and Consumer Services i Florida uppger att männen hade installerat sofistikerad utrustning i bensinpumparna som reglerar priset Med hjälp av dessa fick man ned drivmedelspriset till bråkdelar och kunde tanka nästan gratis.

Läs även: Bensin- och dieselpriserna stiger – drygt hälften utgörs av skatt

Bedragarna ska ha genomfört bensinkuppen vid två olika Circle K-stationer i Lakeland och Lutz. När pumparna väl hade manipulerats, körde förövarna upp med lastbilar utrustade med extra stora tankar som man fyllde upp.

Därefter återställdes priset till normal nivå, medan förövarna sålde vidare det drivmedel de kommit över.

Rogelio Llerena och Yulier Garcia-Martinez greps den 12 mars i Lakeland, medan Yordian Diaz-Benitez och Marlon Rosel-Rodriguez greps vid två olika tillfällen när de manipulerade en bensinstation i Lutz.

I USA har priset på drivmedel ökat kraftigt på grund av bland annat inflation och Rysslands invasion av Ukraina, och är nästan uppe i 5 dollar för 1 gallon bensin – alltså 3,78 liter – vilket betraktas som ett mycket högt pris i USA. I Sverige är priset nästan dubbelt så högt.

Läs även: KD: Sänk dieselpriset med 9 kronor

Läs även: V går ihop med högern igen – kör över regeringen för att sänka bensinskatten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag