Hade inte cigaretter – blev grovt misshandlad

Gångtunneln där mannen blev misshandlad. Bild: Polisen.
  • Torsdag 19 Dec 2019 2019-12-19
E-post 792

VÄLLINGBY När en man på väg från arbetet inte hade cigaretter att bjuda på blev han grovt misshandlad i en gångtunnel av ett gäng på 10-15 personer, som bland annat slog honom med järnrör och en planka. Nu åtalas fyra män för den grova misshandeln. 

Fyra män åtalas vid Solna tingsrätt för en grov misshandel av en man vid tunnelbanestationen i Vällingby den 9 november, något Mitt i var först med att rapportera om.

Målsägaren, en man i 30-årsåldern med tolkbehov på arabiska, hade tagit tunnelbanan hem från sitt arbete och var på väg ut från tunnelbanestationen när några yngre män frågade om han hade cigaretter.

Det hade han inte, men de yngre männen lät sig inte nöjas med det, utan förföljde honom från tunnelbanestationen.

På vägen anslöt fler till gänget, som började misshandla mannen i en gångtunnel. Enligt vad mannen uppger i förhör ska någon i gänget ha hotat honom med en pistol innan den grova misshandeln inledes.

Läs även: Fem tonåringar döms för grov misshandel av yngre pojke – ”Idag är dagen jag dör”

Mannen ska ha misshandlats med sparkar, slag och tillhyggen som en planka och ett järnrör. Misshandeln riktades mot både kroppen och huvudet. En sten ska också ha kastats mot mannen, men missat.

Uppgifterna om misshandeln får stöd från vittnesmål, som säger att 10 till 15 personer ska ha deltagit i angreppet.

Polis var snabbt på plats, men gänget sprang från platsen medan målsägaren låg kvar på marken med sårskador, blåmärken och en fraktur på underarmen.

Två personer kunde gripas på plats och pekades ut av målsägaren. Ytterligare två män greps senare och har suttit häktade sedan dess.

Läs även: Ungdomsgäng misshandlade busschaufför – polisen släpper bilder

Nu åtalas de häktade fyra männen, som alla är i 20-årsåldern, för grov misshandel. I åklagarens bevisning ingår DNA-spår och en övervakningsfilm. Eftersom uppgiften om att målsägare har hotats med pistol inte har kunnat beläggas åtalas ingen på den punkten.

De fyra männen är hemmahörande i Vällingby, Hässelby, Bromma och Rinkeby. Samtliga nekar till brott.

En av de åtalade har både svenskt och somaliskt medborgarskap. Han har tidigare dömts för ringa narkotikabrott vid tre tillfällen samt för rattfylleri vid ett tillfälle.

En annan av de åtalade har dömts för rån, snatteri och misshandel. Den tredje åtalade mannen har dömts för grovt vapenbrott och snatteri. Den fjärde åtalade mannen har i Sverige dömts för våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott. Han har även ett flertal domar i Storbritannien för bland annat vapenbrott och narkotikabrott.

Lyssna även på: Från muddringar till knivrån – dags att anpassa straffen till det nya Sverige

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag