Ungdomsgäng misshandlade busschaufför – polisen släpper bilder

Foto: Skärmdumpar från Efterlyst
  • Fredag 29 Nov 2019 2019-11-29
E-post 9300

UPPSALA En busschaufför i Uppsala utsattes för en brutal misshandel när han konfronterade ett gäng tjuvåkare. Nu går polisen ut med en övervakningsfilm för att få allmänhetens hjälp att identifiera gärningsmännen.

Det var vid 20-tiden den 29 oktober som ett tiotal ungdomar klev på en buss vid Uppsala centralstation. De struntade i att visa upp biljetter, och chauffören ropade ut att de måste göra det eller gå av. Ungefär hälften gick då av medan resten stannade kvar.

Chauffören gick då bak i bussen för att konfrontera ungdomarna, och det var då han blev överfallen. Han omringades av gänget och fick bland annat flera sparkar i huvudet. Ungdomarna slutade inte slå förrän chaufförens kollegor och andra personer ingrep.

Föraren fördes till sjukhus och hade bland annat fått två spruckna revben.

Då ingen ännu har gripits för misshandeln går polisen nu ut med en övervakningsfilm i TV3:s Efterlyst för att gärningsmännen ska kunna identifieras. Den som känner igen någon av dem eller har annan information att ge kan höra av sig till polisens telefon 114 14.

Se klippet på Aftonbladet.

Läs även: Skurkar grips när polisen publicerar bilder på misstänkta: ”Är inte förvånad”

Läs även: Bakslag för Timbuktu – tvingas betala SD:s rättegångskostnader

Gör skillnad

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag