Hanif Bali öppnar för att ställa upp i valet

Hanif Bali (M). Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 11 okt 2021 2021-10-11
E-post

SVERIGE Riksdagsmannen Hanif Bali (M) har tidigare sagt att han inte tänker ställa upp i nästa års val. Men nu vänder han och öppnar för att kandidera på nytt, rapporterar TT.

I september polisanmäldes Hanif Bali för att ha försökt förmå en ung flicka att skicka nakenbilder på sig själv till honom. Åklagaren inledde en förundersökning om utnyttjande av barn för sexuell posering, men kom fram till att det inte fanns någon grund för anklagelserna och lade ned utredningen.

Efter detta skrev Bali ett inlägg på Facebook om att han inte tänker avgå, men inte heller ställa upp som kandidat till nästa års riksdagsval.

”Det finns en gräns för hur mycket man kan agera murbräcka och minröjare för ett parti, för politik som de idag fördömer och om några år adopterar och applåderar. Därför är min vilja att kandidera till riksdagen igen obefintligt, men mitt engagemang för politiken och Sverige är oförändrat och är ganska säker på att jag kommer hitta, med hjälp av er, andra kanaler för engagemang”, skrev Bali.

Nu rapporterar TT att Bali har svängt om och överväger att ställa upp i valet ändå. På Facebook skriver han att provvalet för Moderaterna i Stockholms län börjar på måndagen.

”I morgondagens provval står jag med som kandidat, men jag måste vara transparent med att mitt slutgiltiga beslut om att kandidera om är inte taget. Självklart kommer provvalets resultat vara en variabel men inte den enda, min familjs och min egna vilja och ork måste även vägas in”, skriver riksdagsmannen.

Läs även: Förundersökningen mot Bali nedlagd: ”Anser inte att de aktuella bilderna utgör sexuell posering”

Läs även: Hanif Bali vill resa staty av Lars Vilks rondellhund

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag