Hanif Bali tar time-out från politiken

Hanif Bali. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 sep 2021 2021-09-17
E-post

Riksdagsledamoten Hani Bali (M) tar en paus från politiken på grund av den förundersökning som Åklagarmyndigheten öppnat mot honom om utnyttjande av barn för sexuell posering, rapporterar Ekot. Bali nekar till anklagelserna och har tidigare välkomnat att en polisutredning inleds.

”Jag har pratat med Hanif Bali och han tar nu time-out i enlighet med vår kandidatförsäkran som alla förtroendevalda moderater undertecknat. Den mediala uppmärksamheten kopplat till detta gör det svårt att verka i uppdraget som riksdagsledamot” skriver Tobias Billström (M), gruppledare för Moderaterna i riksdagen, till Ekot.

”Detta är på inget sätt ett erkännande av skuld i de anklagelser som riktats mot honom utan en rutinåtgärd som följer av vår kandidatförsäkran. Nu överlåter vi till rättsväsendet att pröva detta” fortsätter Billström.

Det var på onsdagen i förra veckan som Expressen avslöjade att en M-riksdagsledamot utreddes internt av partiet för olämpligt sexuellt beteende. Enligt Expressen anklagades ledamoten för att ha uppmanat en flicka under 18 från ungdomsförbundet MUF att skicka nakenbilder av sexuell karaktär.

I ett Facebookinlägg en vecka senare skrev Bali att han var den utpekade ledamoten och tillbakavisade alla anklagelser mot honom. Enligt Bali hade en ung flicka från MUF visat intresse för honom, men han hade avvisat henne.

”Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet” skrev Bali.

– Jag tycker det lämpliga vore att göra en rättslig prövning så att jag kan rentvå mig själv men samtidigt skydda hennes integritet, sade Bali till Expressen samma dag.

De bevis som nämns i Facebookinlägget sade Bali att han vill redovisa i en rättslig prövning.

–  Det handlar om hennes integritet. Jag vill hellre, när det blir en rättslig prövning, att jag kan få visa det där för hennes integritets skull, sade Bali.

Läs även: Hanif Bali: Jag är oskyldig

Läs även: Bali: ”Vägrar ställas i någon form av mediedomstol med visklekar”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag