Hanif Bali: Jag är oskyldig

Hanif Bali. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 15 sep 2021 2021-09-15
E-post 621

SVERIGE Den senaste tiden har det rapporterats om att en moderat riksdagsledamot utreds internt av partiet för anklagelser om olämpliga sexuella beteenden mot en ung tjej i partiets ungdomsförbund. Nu går Hanif Bali ut offentligt med att det är honom det handlar om. I ett inlägg på Facebook slår han ifrån sig anklagelserna och menar att det hela rör sig om ett politiskt spel.

”Jag vill först och främst säga att jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig om opassande beteende mot en yngre parti/MUF-medlem”, inleder Bali sitt inlägg.

Han fortsätter med att han genom åren blivit utsatt för både skadegörelse och mordhot, men att detta är det värsta han varit med om.

”Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”, skriver han.

 

Den moderate riksdagsledamoten berättar att han i sitt arbete ofta försöker vara tillmötesgående med folk som söker kontakt med honom.

”Ibland går det bra, som när jag fick förtroendet att hålla en insamling till pojkarna som överfölls i Solna. Men det går också inte alltid bra.”

Läs även: Balis insamling till tortyrrånade ungdomar drog in två miljoner

Därefter beskriver han mötet som ligger till grund för anklagelserna.

”För ungefär två år sedan kontaktades jag av en MUF-medlem som sökte mycket kontakt med mig. Vi diskuterade till en början politik men där avslutades konversationen”, skriver han.

Enligt Bali ska flickans kontaktsökanden ha varit mycket intensiva och hon ska bland annat ha frågat om studiehjälp. Därefter ska påstötningarna ha blivit ”mer explicita”.

”När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt.”

Bali uppger att kontaktförsöken fortsatte.

”När hon fortsatte höra av sig valde jag att ytterligare en gång be henne om att sluta kontakta mig, denna gång på ett bryskare sätt. Hon bad då om ursäkt, lovade att det inte skulle ske igen varpå jag spärrade hennes nummer och blockerade henne på sociala medier.”

”I december 2020 fram tills idag börjar meningsmotståndare på internet trakassera mig med de lögner och förtalsgrundande anklagelser som cirkulerat i media mot mig, jag ser att dessa inlägg gillas av personen i fråga. Flera dagar innan anklagelserna riktas mot mig i partiet börjar dessa fientligt inställda konton anspela och ’räkna ner’ till den dag då de planerat att ta detta till partiet. Jag har detta dokumenterat – de visste alltså långt innan vilken dag som anklagelserna skulle riktas.”

Bali avslutar inlägget med att klargöra att han inte planerar att avgå från sitt uppdrag i riksdagen.

”Vi lever inte i ett klanvälde där andra än rättsväsendet fastställer ens skuld eller kan befria en från anklagelser. I stället för att denna visklek fortsätter så uppmanar jag till en rättslig prövning där jag får möjlighet att rentvå mig.”

På sociala medier uttrycker många tyckare sitt stöd till Bali. Däribland meningsmotståndaren Nabila Abdul Fattah, ledarskribent på ETC:

 

Hon gör dock tillägget:

Läs även: Våldtäktsman fick 840 000 kr – nu startar Bali en insamling till brottsoffret

Läs även: Bali möter kritik efter försvar av Jomshofs islam-attack

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag