Balis besked: Ställer inte upp i nästa riksdagsval

Hanif Bali (M). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 28 okt 2021 2021-10-28
E-post

SVERIGE Riksdagsmannen Hanif Bali (M) har bestämt sig för att inte ställa upp för omval nästa år. Det meddelar han nu i ett inlägg på Facebook.

Hanif Bali har haft en händelserik höst där han har anklagats för olämpligt beteende mot en flicka. En förundersökning om misstänkt utnyttjande av barn för sexuell posering inleddes men lades sedan ned. Bali själv har nekat till anklagelserna.

Nu meddelar han på Facebook att han inte tänker stå på Moderaternas riksdagslista i valet 2022. Han refererar till det japanska uttrycket ”madogiwa zoku”, som är en benämning för en anställd som inte har någon uppgift men som inte heller kan få sparken.

”Nästa år blir mitt tolfte år som riksdagsledamot och även om jag känner ett starkt stöd från följare och medlemmar så är jag något för ung för att i fyra kommande år vara en ’madogiwaziuku’ i riksdagshuset”, skriver han.

Bali berättar att han har fått ett flertal intressanta arbetserbjudanden.

”Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv och trots att jag inte stänger möjligheten till att någon dag gå tillbaka till rikspolitiken blir det nu en möjlighet att utan riksdagsuppdragets bojor kunna opinionsbilda fritt.”

Läs även: Förundersökningen mot Bali nedlagd: ”Anser inte att de aktuella bilderna utgör sexuell posering”

Läs även: Hanif Bali vill resa staty av Lars Vilks rondellhund

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag