Misstänks för ryssarnas massaker i Butja

Bild: Ukrainas försvarsmakt
  • Fredag 29 apr 2022 2022-04-29
E-post 118

Ukrainas försvarsmakt släpper namn och bilder på tio ryska soldater från 64 motoriserade skyttebrigaden misstänkta för att ha deltagit i den uppmärksammade massakern i Butja norr om Kyiv, som avslöjades i början av april efter att ryska styrkor drog sig tillbaka från staden.

Det var den 1 april, efter att ryska styrkor dragit sig tillbaka från staden Butja norr om Kyiv, som bilder och filmer på döda civila på platsen började spridas över världen.

Enligt ukrainska myndigheter har 412 döda kroppar hittats i staden, och ryska soldater främst ur 64 motoriserade skyttebrigaden anklagas för mord, tortyr och våldtäkter under ockupationen.

Ryssland har nekat till inbladning och påstått att Ukraina arrangerat bilderna av massakern efter att ryska trupper lämnat staden, men satellitbilder har visat att flera av liken låg på plats medan Butja fortfarande ockuperades av Ryssland.

Läs även: Biden anklagar Ryssland för folkmord

Nu har Ukrainas försvarsmakt släppt namn och bild på 10 ryska soldater ur 64 motoriserade infanteribrigaden som misstänks för delaktighet i massakern.

Sergeant Nikita Akimov, 25, Bild: Ukrainas försvarsmakt

Korpral Dmitry Sergienko, 27. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Korpral Semyon Maltsev, 26. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Korpral Andrei Bizyaev, 33. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Menige Grigory Naryshkin, 30. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Undersergeant Vyacheslav Lavrentyev, 29. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Menige Albert Radnaev, 24. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Menige Sergei Peskarev, 24. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Menige Vasily Knyazev, 24. Bild: Ukrainas försvarsmakt

Korpral Mikhail Kashin, 24. Bild: Ukrainas försvarsmakt

 

”Under ockupationen av Butja tog de obeväpnade civila som gisslan, dödade dem genom svält och törst och höll dem på knä med sina händer bundna och ögon igentejpade. De hånades och misshandlades med knytnävar och gevärskolvar. De misshandlades för information om den ukrainska armén, och vissa torterades utan anledning” skriver den ukrainska försvarsmakten i ett Facebook-inlägg.

Läs även: Kallar Putin ”galen diktator” – SR: ”Det är ju din åsikt”

Läs även: Putin jämför sanktionerna mot Ryssland med dreven mot J.K Rowling

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag