Här hånar Stockholms-sossen ”stackars” bilberoende på landet

Bild: Riksdagen
  • Lördag 11 dec 2021 2021-12-11
E-post

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Teres Lindberg (S) från Stockholm hånar bilberoende på landet i en riksdagsdebatt med Thomas Morell (SD). Lindberg kallar de bilberoende för ”stackars” och gör samtidigt luft-citattecken med fingrarna, och konstaterar sedan att regeringens klimatpolitik kräver ”ett kraftfullt omställningstryck” mot boende på landsbygden.

Det var när hon debatterade den blågula skattesänkningen på drivmedel mot Thomas Morell (SD) som Lindberg hånade bilberoende som bor på landet.

Läs även: Magdalena Anderssons tips till elkunder: Skaffa bundet elavtal

– Det brunblå samarbetet väljer att gå fram med en sänkning på drivmedel, samtidigt som vi vet att en tredjedel av utsläppen kommer just från transportsektorn, säger Lindberg och fortsätter:

– Man kanske kan tycka att det är behjärtansvärt att de ”stackars” människorna som bor där bilen är det enda alternativet får lite billigare kostnad för att fylla tanken.

– Men med handen på hjärtat, ska vi ha en fossilfri fordonsflotta till 2030, då måste det finnas ett kraftfullt omställningstryck.

Teres Lindberg bor i stadsdelen Mariehäll i Bromma i Stockholm. Hon var borgarråd i Stockholms kommun mellan 2002 och 2006 och har varit ersättare i riksdagen från 2011 fram tills hon blev ordinarie riksdagsledamot år 2017.

Läs även: Sjöstedt (SD): Rödgrön politik bakom skenande bränslepriser

Läs även: Kampen fortsätter: Nu vill MP stoppa den sänkta bensinskatten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag