Här ingriper förbipasserande när polis får stryk av misstänkt

Bild: Faksimil Instagram
  • Torsdag 25 maj 2023 2023-05-25
E-post

En vägpolis i Santa Ana, Kalifornien räddades av förbipasserande som ingrep när polismannen blev misshandlad av en misstänkt. Hela förloppet fångades på film som spridits på sociala medier. 

Det var på fredagen vid 17-tiden som polismannen och hans kollega ingrep mot en man som vrålat mot trafikanter.

Efter att poliserna gett mannen en varning försvann den ena polisen från platsen. Den misstänkte gick då till attack mot den ensamma polismannen och fick snart övertaget i det slagsmål som bröt ut.

Då ingrep flera förbipasserande och hjälpte polismannen att övermanna den misstänkte. Hela förloppet filmades och har spridits på Instagram.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Arisley T Pacheco (@ppv_tahoe)

Läs även: Attackerar förbipasserande – brottas ned av MMA-fighter

– Jag slog killen på revbenen men det kändes som ingenting. Han bara fortsatte trycka ned polismannen. I det ögonblicket var min enda oro att undvika att personen fick tag på polisens pistol, berättar Everado Navarro, som var den första som ingrep, för CBS News.

Med hjälp av två andra män lyckades Navarro slita bort den misstänkte från polismannen, som enbart fick mindre skador på en tumme. Den misstänkte fick sjukhusvård för skador i ansiktet.

En talesperson för Kaliforniens vägpolis säger att situationen kunde ha tagit en allvarlig vändning om Navarro och de andra männen inte hade ingripit, och Navarro berättar för CBS News att polismannen tackade dem för att de kan ha räddat hans liv.

– Han sade tack minst fem, sex gånger. Jag märkte att han var väldigt ärlig från sitt hjärta, att han visste vilken risk han genomgått, säger Navarro.

Läs även: Par räddade poliskvinnor – fick stryk av misstänkt biltjuv: ”Tunn som en tvättlina”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag