Här skyller S sin höjda bränsleskatt på Kristersson

Bild: Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0/Faksimil Facebook
  • Måndag 3 okt 2022 2022-10-03
E-post 694

Magdalena Andersson är fortfarande Sveriges statsminister och Socialdemokraterna styr landet fram tills att Ulf Kristerssons regering tillträder. Trots det försöker Socialdemokraterna skylla det blågula blocket för att den tillfälliga sänkning av skatten på drivmedel togs bort i månadsskiftet september-oktober.

I ett inlägg som Socialdemokraterna publicerade på Facebook på fredagen har partiet klippt ut rubriker från valrörelsen, där M och SD lovar sänkta priser på diesel och bensin. Detta kontrasteras med en rubrik från Dagens Nyheter som lyder ”Trots alla löften – priset på bränsle höjs”.

”Litar du på Ulf Kristerssons sida av politiken?” frågar S sina följare.

Läs även: Nytt danskt stödpaket till elkunder – Sverige bland de snålaste länderna i Europa

Den tillfälliga skattesänkningen på bensin och diesel infördes av regeringen i april och gällde från 1 maj till den 30 september. Det är upp till den sittande regeringen att förlänga sänkningen, något man inte har gjort.

Flera av Socialdemokraternas följare reagerar på försöket att skylla på en regering som inte har tillträtt. ”Inte för att jag litar på UK men jag tror det är klokt att vänta med kritiken till den nya regeringen tillträtt” skriver en person exempelvis.

Kampanjen om att den regering som ännu inte tillträtt är ansvarig för allt från skjutningar till höjda drivmedelspriser har drivits av vänsteraktivister och medier som Aftonbladet och Dagens Nyheter sedan valresultatet fastställdes.

I en ledartext publicerad på lördagen skriver Lindberg att den ekonomiska kris som väntar i vinter är de blågula partiernas fel. Till de blågulas påstått brutna vallöften räknar Lindberg upp påståendet att Moderaterna har lovat att bygga kärnkraft inom loppet av 100 dagar.

Påståendet har bland annat spridits av Annika Strandhälls bror Tommy, som dessutom räknar från att Socialdemokraterna förlorade valet.

Läs även: Använde TV-serie som argument mot kärnkraft – nu får Strandhäll mothugg av serieskaparen

Läs även: Regeringskällor påstår att Vita huset oroar sig för SD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag