Helena Bonham Carter sågar cancel-kulturen: ”Häxjakt”

Bild: Siebbi/CC BY 3.0,
  • Söndag 4 dec 2022 2022-12-04
E-post 760

Skådespelaren Helena Bonham Carter, känd från bland annat kultfilmen Fight Club och filmserien om Harry Potter, är den senaste kändisen som sågar woke-rörelsens cancel-kultur. I en intervju med Sunday Times säger Carter bland annat att hon ”hatar cancel-kultur”.

– Ska du stänga av ett geni på grund av deras sexliv? Det skulle finnas miljoner människor som om du tittade tillräckligt nära på deras privatliv hade blivit diskvalificerade. Du kan inte stänga av folk, säger Carter.

– Jag hatar cancel-kultur. Det har blivit riktigt hysteriskt, och det finns en slags häxjakt och brist på förståelse. Du måste inte hålla med alla om allt. Det hade varit sinnessjukt och tråkigt, fortsätter hon.

Läs även: Bard totalsågar Linköpings universitet: ”En skam för svenskt högskoleväsende”

Carter försvarar Harry Potter-författaren J.K Rowling, som utsatts för drev på grund av sina åsikter i trans-frågan.

– Jag tycker hon har blivit mobbad. Det har blivit extremt, hur folk fördömer. Hon har rätt till sin åsikt, särskilt om hon utsatts för övergrepp.

– Alla bär sin egen historia av trauma och skapar sina åsikter från det traumat. Du måste respektera var folk kommer ifrån och deras smärta. Hon menar ingenting aggressivt, hon bara säger något utifrån sin egen erfarenhet.

Läs även: Rowan Atkinson: I ett fritt samhälle ska du få skämta om allt

Läs även: John Cleese i ny dokumentär om ”cancel culture”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag