Hemtjänstens bilar fick däck sönderskurna

Genrebild. Bild: Brianc333a/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 3 apr 2020 2020-04-03
E-post 5100

HÄSSELBY Mitt under coronautbrottet i Stockholm fick hemtjänsten i förorten Hässelby däcken på flera av sina bilar sönderskurna. Hemtjänstens personal har på tisdagen använt sina egna bilar och händelsen är polisanmäld.

Natten till tisdagen fick hemtjänstföretaget Attendo sina bilar vandaliserade i Hässelby Strand, rapporterar Mitt i. 

Läs även: Coronavirus på mer än var tredje äldreboende i Stockholm

– Det är oerhört beklämmande, särskilt i ett läge där bilarna behövs som mest, säger Makan Afshinnejad, presschef på Attendo.

På tisdagen när hemtjänstpersonalen kom till arbetet upptäckte de att någon hade skurit sönder på sju av hemtjänstens bilar.

– Det är klart de blev ledsna, speciellt i den situation som råder. Men de löste det genom att använda sina egna bilar istället, Vi har fantastisk personal som jag gärna vill hylla, säger Makan Afshinnejad.

Bilarna transporterades bort under tisdagen för däckbyte och händelsen är polisanmäld.

Läs även: Malmölistan donerar munskydd till vården

Läs även: Svenonius om bristen på skyddsutrustning: ”Jag tror ingen såg det komma”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag