Högg ihjäl sin pappa efter åratal av övergrepp

Bild: Met police
  • Fredag 27 jan 2023 2023-01-27
E-post

Efter åratal av övergrepp brast det för Sean Maurice, 31. Den 14 september 2021 högg han sin förövare, fadern Paul Maurice, 33 gånger i ryggen och bröstet med kniv i familjehemmet i sydöstra London, rapporterar Daily Mail.

”Jag vill inte dö” ska Paul ha sagt innan han kollapsade enligt vittnesmål från grannar. Sean flydde från brottsplatsen genom grannarnas trädgårdar, men greps inom kort av polis.

– Jag har inget att förlora. Ni försöker gripa mig för att jag spöade upp min pappa som misshandlade mig, som våldtog mig…. och ni vill gripa mig. Vad är det för jävla rättvisa, säger Sean på film från polisens kroppskameror vid gripandet.

Läs även: Mamma dräpte pedofil – hyllas av sina söner: ”Hatten av”

Vid rättegången framkom det att Paul Maurice hade utsatt både Sean och hans två systrar för olika övergrepp under uppväxten.

Modern dog när Sean var fyra år gammal, och som äldste barnet behandlades han som ”en hemmafru” av pappan, och fick ta hand om hushållet och de yngre syskonen istället för att gå i skolan. Ibland kastades han ut på initiativ av någon av den välbärgade pappans yngre flickvänner.

Sean hade under uppväxten utvecklat psykiska problem och drogberoende, och hade efter en tid som inlagd flyttat tillbaka till föräldrahemmet. Men omkring två veckor innan knivdådet hade fadern kastat ut honom.

Sean hade då återfallit i alkohol- och drogmissbruk, och gick påverkad av crack och sprit hem till sin far och högg ihjäl honom.

Enligt Seans version så ville han prata med fadern om de övergrepp han utsatts för under uppväxten, men att Paul börjat slåss. Sean fick då tag på en kniv i köket och högg ihjäl sin far.

Efter att ha friats från mord dömer domstolen Sean Maurice till tio års fängelse för dråp.

Läs även: Knivhögg kvinna – jagades av vittnen och fick stryk

Läs även: Dog efter att ha rånats på rullstol – kvinna gripen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag