Holmberg svarar Fadakar efter idiot-attacken mot Agenda: ”Vi är journalister”

Holmberg ger svar på tal till Fadakar. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 15 jan 2017 2017-01-15
E-post 583

STOCKHOLM ”SVT Agenda är numera definitionen av nyttiga idioter”, skrev Aftonbladets Ehsan Fadakar inför kvällens debatt i SVT Agenda. Men nu ger programledaren Anders Holmberg svar på tal angående Fadakars utspel. – Jag tycker inte att vi är idioter. Vi är journalister, säger Anders Holmberg till Nyheter Idag.

Känslorna var varma inför söndagens SVT Agenda, inte minst då frågan om invandrares överrepresentation i brottslighet kom att uppmärksammas.  I TV-studion möttes Mattias Karlsson (SD) och kriminologen Jerzy Sarnecki och stundtals gick tongångarna högt när de bägge debatterade. Men även i sociala medier var temperaturen hög, både inför kvällens Agenda men även efteråt, något som Nyheter Idag rapporterat i flera artiklar.

Nyheter Idag har talat med Anders Holmberg efter kvällens sändning och han berättar att han var beredd på att det skulle väcka reaktioner.

– Ja. Agenda väcker ju väldigt ofta mycket reaktioner, inte minst gäller det när vi tar upp den här typen av frågor. Jag tycker på det stora hela att det är bra. Vi vill ägna oss åt viktiga ämnen som engagerar.

På Twitter skrev Aftonbladets Ehsan Fadakar att ”SVT Agenda är numera definitionen av nyttiga idioter”. Nyheter Idag har ställt frågan till Holmberg hur de ställer sig till Fadakars kritik, men Holmberg ger ett dräpande svar tillbaka.

– Nej. Jag tycker inte att vi är idioter. Vi är journalister. Om vi är nyttiga eller inte får andra avgöra, säger han.

Även i själva debatten under söndagskvällen haglade en rad påståenden. Bland annat anklagades Sarnecki för att vara en ”Bagdad-Bob” av Mattias Karlsson. Sarnecki å sin sida hävdade att brottsligheten har minskat. Men om SVT kommer följa upp alla påståenden som fälldes under kvällens sändning är inget Holmberg kan ge svar på.

– Vet ej. Det avgör andra.

Nyheter Idag har sökt Ehsan Fadakar för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag