Hund besegrade haj

Potcakehund och hammarhaj. Bild: Public Domain/Kris Mikael Krister/CC BY 3.0
  • Fredag 24 feb 2023 2023-02-24
E-post

En hund tog sig an en hammarhaj inför en båtlast turister i Bahamas – och lyckades besegra besten, rapporterar Metro UK.

Det var förra onsdagen som den bisarra striden utspelade sig inför turister som åkte en båttur organiserad av Exuma Water Sports i södra Bahamas.

Läs även: Här fångas dödliga hajattacken på film

Turisterna filmade när en hammarhaj på omkring 3,5 meter simmade under båten. Men när hajen simmade förbi en brygga i närheten gick en hund på bryggan till attack mot hajen.

Hunden hoppade ned i vattnet mot hajen inför förfärade turister, som skrek åt hunden att ”sluta med det där”.

Men till turisternas lättnad lyckades hunden jaga hajen på flykt innan den återvände upp på land.

– Hur lyckades den klara av det där? frågar sig en turist i ett filmklipp.

Rebecca Lightbourn på Exuma Water Sports säger att hunden, som är en bahamisk potcake och tillhör en av de boende i närheten, brukar komma ned till bryggan när turisternas båttur passerar, men att det här var första gången den hoppat ned i vattnet.

– Jag gissar att den här gången bestämde sig hunden för att försvara sitt hus, eller för att leka med den riktigt stora fisken i vattnet, så den hoppade i, säger Lightbourn.

Läs även: Ville simma med delfiner – dödades av haj

Läs även: 8-åring attackerades av hajar: ”Det var så mycket blod”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag