Husbybad könssepareras: ”Tillbaka till medeltiden”

Bild: Public domain
  • Måndag 5 feb 2024 2024-02-05
E-post

Vid sitt senaste möte röstade Järva stadsdelsnämnd, där Vänsterpartisten Rashid Mohammed är ordförande, ja till ett medborgarförslag om att införa könsseparerade badtider på Husbybadet i Husby.

Christofer Fjellner, oppositionsborgarråd i Stockholms stad, är kritisk till förslaget.

– Jag tycker att det är dåligt om Stockholms stad finansierar könssegregerade badtider. Dels ger det mindre badmöjligheter, men framför allt reproducerar det en syn på flickor och pojkar som vi inte är betjänta av, säger Christofer Fjellner till Aftonbladet.

Husbybon Lejon Al-Kbr är positiv till förslaget. Han säger till Aftonbladet att han själv tappar koncentrationen om han ser en vacker kvinna, och att hans egen fru inte får bada tillsammans med andra män.

– Med simtider bara för kvinnor så kan de känna sig trygga, säger han till tidningen.

Simin Eftekhari är däremot kritisk.

– Vi ska inte tillbaka till medeltiden. Män och kvinnor ska komma varje dag och alla öppettider ska vara tillgängliga för alla, säger Eftekhari, som menar att muslimska kvinnor kan välja att bada med heltäckande baddräkter.

Järva stadsdelsnämnds ordförande Rashid Mohammed vill inte kommentera beslutet för Aftonbladet.

Läs även: Talibanerna inför könsseparerad undervisning

Läs även: Kommunal fritidsgård arrangerar könsseparerad styrketräning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag