Illegala uzbeker fick städjobb hos polisen

Foto: News Øresund - Johan Wessman
  • Torsdag 17 jan 2019 2019-01-17
E-post 2533

SVERIGE Kvällsposten avslöjar nu att tre illegala invandrare från Uzbekistan har jobbat som städare på polisens lokal på flygplatsen Arlanda. Uzbekerna samt städföretaget de jobbade för har nu polisanmälts.

De tre uzbekiska medborgarna har jobbat som städare på polisens lokal på Arlanda, som klassas som ett skyddsobjekt. De har då kunnat röra sig fritt innanför flygplatsens säkerhetskontroller.

I tisdags upptäckte en förundersökningsledare att de tre, som också har städat på flera andra polisstationer, saknade både arbets- och uppehållstillstånd. En av dem fick sin arbetstillståndsansökan avslagen i mars 2017, medan de andra två inte ens finns registrerade hos Migrationsverket.

Förundersökningsledaren har anmält uzbekerna samt det städföretag de arbetat för, och en förundersökning har inletts. Tidigare har Samhall ansvarat för städningen, men från 1 januari har det nu anmälda företaget tagit över jobbet.

– Jag blir mörkrädd. Tänk om de lämnat kvar något inne i lokalerna eller fotograferat av saker, säger en polis till Kvällsposten.

I fjol dömdes Rakhmat Akilov för terrordådet på Drottninggatan. Även han var uzbek och befann sig i landet illegalt medan han jobbade för ett städbolag. Just nu pågår också en rättegång mot tre uzbeker som misstänks ha planerat ett terrordåd i Sverige.

Läs även: Allt vanligare att företag anställer illegala invandrare

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag