Indiska poliser sköt ihjäl misstänkta våldtäktsmän – hyllades av folkmassa

Protester mot gruppvåldtäkten i Indien 2012. Bild: Biswarup Ganguly
  • Tisdag 10 Dec 2019 2019-12-10
E-post 456

INDIEN Fyra misstänkta våldtäktsmän sköts ihjäl av indisk polis på platsen där de misstänks ha våldtagit och mördat en ung kvinna. Efter dödsskjutningen samlades en folkmassa på platsen för att hylla polismännen.

Indisk polis har skjutit ihjäl fyra män som misstänktes ha våldtagit och mördat 27-åriga Priyanka Reddy, rapporterar Metro UK.

Männen sköts ihjäl på platsen där Priyanka våldtogs och mördades i Shadnagar, nära Hyderabad. Enligt poliserna sköts de misstänkta männen ihjäl efter att en av dem försökt ta en av polismännens pistoler.

Läs även: Avsnoppad: Våldtäktsman fick penis avskuren av offrets make

Omkring 300 personer samlades vid brottsplatsen för att hylla poliserna efter dödsskjutningen. En del kramade poliserna och överöste dem med blommor medan de skanderade ”länge leve polisen”.

Maneka Gandhi, parlamentsledamot från det regerande partiet Bharatiya Janata och tidigare minister, anklagade dock polisen för att ha tagit lagen i egna händer.

– De hade ändå dömts till hängning av domstolen. Om du ska döda de misstänkta innan någon laglig process har genomförts, vad är i så fall meningen med att ha domstol, lag och polis? sade hon.

Brutala gruppvåldtäkter, ibland med dödlig utgång, har varit ett uppmärksammat problem i Indien sedan 23-åriga Jyoti Singh gruppvåldtogs på en buss i Delhi i december 2012. Singh avled av sina skador två veckor senare.

Av de sex personer som greps för gruppvåldtäkten ska en ha begått självmord i polisens förvar. En dömdes som en minderårig till tre års ungdomsfängelse medan de övriga dömdes till döden genom hängning.

Läs även: Indien förbjuder skandaldokumentär, vill inte uppfattas som ett våldtäktsland

Läs även: Indien skrotar lag mot falska nyheter

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag