Inget åtal mot mannen som angrep A$AP Rockys livvakt

Bild: Faksimil Instagram och Chad Cooper
  • Tisdag 23 jul 2019 2019-07-23
E-post 1102

STOCKHOLM Anmälan mot mannen som A$AP Rocky misstänks för att ha misshandlat har lagts ned. Mannen anmäldes av A$AP Rockys livvakt för misshandel, men enligt den åklagare som utrett anmälan agerade mannen i självförsvar när han kastade ett par hörlurar på livvakten.

Misstankarna mot mannen som angrep A$AP Rockys livvakt har lagts ned, rapporterar Expressen. Mannen blev själv kastad i marken och slagen av A$AP Rocky och två andra personer, vilket ledde till att den amerikanska rapstjärnan häktades.

Läs även: A$AP Rocky häktad efter slagsmål i Stockholm

Flera personer, bland annat Leif GW Persson, har varit kritiska till att det svenska rättsväsendet inte reagerat tillräckligt starkt på mannens egna agerande.

Mannen ska bland annat ha attackerat livvakten med sina hörlurar som tillhygge, vilket syns på den film A$AP Rocky lade upp på Instagram innan han häktades.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av PRETTY FLACKO (@asaprocky)

Läs även: Trump lovar kontakta Löfven om A$AP Rocky

Efter häktningen av A$AP Rocky, som uppmärksammats av bland annat USA:s president Donald Trump, anmälde livvakten mannen för misshandel. Men nu har anmälan alltså lagts ned.

– Händelsen inleds med att motanmälaren upprepade gånger ber personen att avlägsna sig från platsen. När han inte gör det knuffar motanmälaren först bort, och tar därefter ett grepp runt den andres hals och lyfter bort honom några meter. I detta läge kastar personen sina hörlurar på motanmälaren och försöker utdela slag, vilket får anses ligga i hans nödvärnsrätt, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Daniel Suneson till Expressen.

Mannen har inte suttit häktad medan misstankarna mot honom har utretts. Hans advokat Magnus Strömberg säger till Expressen att hans klient anser att även livvakten deltog i misshandeln av honom. Något som emellertid inte syns på den film av misshandeln som spridits i media.

– Han känner sig mycket utsatt och mycket pressad. Han mår dåligt, tillägger Strömberg.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag