Jeff Ahl (SD) går till Alternativ för Sverige

Jeff Ahl. Foto: riksdagen
  • Tisdag 27 mar 2018 2018-03-27
E-post 168

SVERIGE Riksdagsledamoten Jeff Ahl (SD) går över till Alternativ för Sverige, AfS. Det meddelades på tisdagen.
– Att splittra rösterna till småpartier som inte kommer att få något inflytande gynnar bara Stefan Löfven, kommenterar Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

På måndagen aviserade Alternativ för Sverige en presskonferens där riksdagsledamoten Olle Felten, som tidigare bytt parti från Sverigedemokraterna till AfS, skulle närvara tillsammans med en annan icke namngiven riksdagsledamot.

Tidigare har det spekulerats om att det kan vara Kent Ekeroth som byter parti. Redan innan presskonferensen startat avslöjade Aftonbladet att det i själva verket är Jeff Ahl som har bestämt sig för att gå över till AfS. Han tycker att SD har närmat sig Moderaterna för mycket.

– Det var inte vad våra väljare röstade på. De vill ha vår politik. Partiet vill så gärna in i stugvärmen. Det finns ledande företrädare som vill försäkra sig om att de ska få en fin post att falla tillbaka på efter sina politiska karriärer. Det var inte därför jag gick med, jag gick med av idealistiska skäl, säger han till Aftonbladet.

Han är också kritisk till hur SD:s partiledning har behandlat Kent Ekeroth, som petades från partiets riksdagslista inför höstens val.

– Han är inte dömd och man har rätt att försvara sig. Däremot sätter man upp folk som är dömda för skattebrott på riksdagslistan. Det finns ingen logik i det. Vi ska inte låta media styra vilka som ska stå på vår riksdagslista, säger han.

”Kritiken är märklig”

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge kommenterar avhoppet för Nyheter Idag.

– Jeff Ahl är en konfliktsökande och impulsiv person med vilken det uppstått en del samarbetsproblem under mandatperioden. Bland annat därför fick han inte förnyat förtroende att företräda oss.

– Kritiken som förs fram är märklig. Vi är det enda oppositionsparti som fört en konsekvent oppositionspolitik och tagit varje chans som funnits att fälla regeringen. För att kunna genomföra mer av vår politik behöver vi få ökat inflytande. Det får vi bland annat genom att växa i fler väljargrupper och genom att samarbeta med andra partier, säger Henrik Vinge.

– Inför valet i höst är det viktigare än någonsin att vi står enade för att åstadkomma en förändring av den skadliga politik som regeringen driver. Att splittra rösterna till småpartier som inte kommer att få något inflytande gynnar bara Stefan Löfven.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag