Jomshof (SD): ”Vi vill sitta i regeringen”

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 25 nov 2021 2021-11-25
E-post

KARLSTAD Moderaterna och Kristdemokraterna vill inte ha med Sverigedemokraterna i sin regering om den blågula sidan vinner valet.
– Om de tror att de ska kunna bilda en sådan regering så tror jag att det inte kommer att gå så bra för dem, säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof till TT.

– Jag får hoppas att det är något de säger före valet och inte efter, säger Jomshof i samband med att hans parti inleder sina landsdagar – partiets högsta beslutande organ – i Karlstad på torsdagen.

I Danmark valde Dansk folkeparti att utöva inflytande över en borgerlig regering utifrån.

– Vi har landat i en annan slutsats, vi vill sitta i regeringen. Vi tror ändå att det är bättre, säger Jomshof till TT.

– Vi kommer att kräva inflytande i förhållande till vår storlek och våra mandat.

Sveriges Radio rapporterar att återvandring är ett återkommande tema i det inriktningsprogram inför valet som ombuden ska rösta om på landsdagarna.

Partiledaren Jimmie Åkesson säger att återvandringen ska bygga på frivillighet, men att staten ska kunna ”hjälpa till”.

– Är man inte integrerad, lever man i ett till synes evigt utanförskap – lever på bidrag, kan inte försörja sig själv, har inte lärt sig språket, är över huvud taget inte en del av det svenska samhället – och vill återvända, då kan vi hjälpa till med det på olika sätt, säger Åkesson.

Läs även: Jomshof (SD): ”Islam är en dålig religion”

Läs även: SD: ”Tack Annie Lööf för att du släppte igenom vår budget”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag