Judiska församlingen i Malmö ställer in manifestation av säkerhetsskäl

Bild: Public domain/Bundesarchiv/CC-BY-SA 3.0
  • Torsdag 9 nov 2023 2023-11-09
E-post

Judiska församlingen i Malmö ställer av säkerhetsskäl in sin årliga manifestation till minne av novemberpogromen 1938, även känd som Kristallnatten, rapporterar Dagens Nyheter.

– Det är primärt av säkerhetsskäl. Många känner också att vi behöver fokusera på våra medlemmar just nu. Därför gör vi bara en intern ceremoni, säger Fredrik Sieradzki, talesperson för Judiska församlingen i Malmö, till DN.

Judiska församlingen har arrangerat manifestationer till minne av händelsen under flera år, bland annat på Stortorget och utanför synagogan.

Men sedan Hamas terrorangrepp mot Israel den 7 oktober och det följande Gazakriget har säkerhetsläget för Malmös judar försämrats. Under den gångna helgen brändes exempelvis en israelisk flagga under en manifestation utanför synagogan.

– Det är inte olagligt att bränna flaggor, men om man gör det framför synagogan av alla ställen skickar man en signal, säger Sieradzki, som berättar att många judiska föräldrar i staden är oroliga.

– De hör av sig och är livrädda för att deras barn ska trakasseras i skolan.

Läs även: Palestina-demonstranter: ”Gasa judarna”

Läs även: Här stormar pöbeln flygplatsen på jakt efter judar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag