Polisen på plats på socialen för att hålla koll på kriminella gatubarnen – ”Åker icke innan detta är klart”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 25 jul 2017 2017-07-25
E-post 2152

STOCKHOLM Polisen var under kvällen på plats på socialjouren på Södermalm för att se till att stadsdelen blir av med tre kriminella gatubarn som omhändertagits under dagen. ”Åker icke innan detta är klart”, skriver yttre befälet Viktor Adolphson på Twitter.

Polisen har tröttnat på de kriminella gatubarn från Nordafrika som dräller runt på Södermalm och rånar, stjäl, misshandlar och ofredar folk. Nu har en polispatrull parkerat sig på socialjouren på Södermalm för att se till att gatubarnen inte kommer ut på gatan igen.

Yttre befälet Viktor Adolphson befinner sig på socialjourens kontor med sina kollegor när Nyheter Idag når honom. I bakgrunden hör man hur någon knappar på en dator.

– Det är inte en kritik mot socialen, men de har inte befogenheter att spärra in folk som lämnar och de har inte de möjligheterna heller, säger han och tillägger:

– Därför är jag kvar nu och sedan är det polisen som utför handräckningarna när de här ska transporteras till olika hem.

Det är tre gatubarn som omhändertagits under dagen och som polisen tröttnat på att fånga in gång på gång på gång. De ska nu placeras på olika LVU-hem ute i landet.

Vad som hänt med de övriga gatubarn som polisen på Södermalm vid upprepade tillfällen fångat in de senaste dagarna vet inte det luttrade polisbefälet.

– Det är oklar för mig, säger han.

På Twitter skriver Adolphson: ”Vi blir kvar på soc. Ska personligen övervaka att dessa barn får transporter till de LVU-hem de placerats på. Åker icke innan detta är klart”.

– Det här är inte en kritik mot socialen, upprepar Viktor Adolphson och fortsätter:

– De jobbar på så gott de kan och de har tagit de nödvändiga besluten. De har inte möjligheter att med våld hålla fast människor, det blir en lucka när det är unga personer under 15 år, de får inte låsas in i en polisarrest.

SE ÄVEN: Gatubarnen som greps för rån i Stockholm i helgen redan fria
SE ÄVEN: Rånsugna gatubarn åkte på stryk i Stockholm – grät när polisen kom

Förtjänar poliserna högre lön?
2187 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag