Kakabaveh: ”Än så länge tänker jag inte gå till voteringen”

Bild: Faksimil SVT Play
  • Söndag 5 jun 2022 2022-06-05
E-post 342

STOCKHOLM Den politiska vilden Amineh Kakabaveh har åter hamnat i fokus då det är hennes röst som avgör ifall Morgan Johansson får sitta kvar som justitieminister efter tisdagens omröstning. Som det ser ut nu tänker hon inte närvara på omröstningen. Det skriver hon i ett sms till Expressen.

”Samtal pågår men än så länge tänker jag inte gå till voteringen som en protest. Men jag fortsätter att samtala med S”, skriver hon i sms:et.

Läs även: Kakabaveh hotar fälla Johansson (S)

Tidigare har den förre vänsterpartisten lagt fram ett antal krav för att hon fortsatt ska stödja regeringen. Bland annat kräver hon att Sverige inte ska klassa PKK som terrorister, vilket utrikesminister Ann Linde kallat dem för.

– De ska tas bort på terrorlistan. Så länge de är med så kommer den kurdiska frågan behandlas på detta sätt, säger hon till Aftonbladet.

Kraven hon för fram är kopplade till den svenska Natoansökan, där Turkiet sagt att man inte tänker släppa in Sverige i försvarsalliansen om man inte bemöter vissa krav.

– Sverige ska dra tillbaka Natoansökan om det hänger på att vi fegt ska sitta tysta och möta Erdoğans krav. Det är pinsamt och befängt, säger Kakabaveh till SVT.

Högeroppositionen samlar 174 mandat i riksdagen. För att fälla Morgan Johansson krävs 175, och statsminister Magdalena Andersson sade på torsdagen att hela regeringen kommer avgå om Johansson fälls.

Läs även: ”Riskerar Sveriges säkerhetspolitiska intressen”

Läs även: Morgan Johansson om misstroendet: ”Detta såg man komma”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag