Kastade sin 77-åriga mor mot hennes död från balkong – tog sedan sitt eget liv

Biologiavdelningen på University of California Irvine. Bild: Yartsun/CC0
  • Lördag 17 dec 2022 2022-12-17
E-post 52

En tragedi utspelade sig på University of California i Irvine, Kalifornien på onsdagen. Då kastade nämligen den tidigare studenten Andrew Nguyen Doan, 36, sin 77-åriga mor Thao Nguyen från en balkong flera våningar upp på campusområdet så att hon avled. Sedan tog han sitt eget liv genom att kasta sig från samma balkong, rapporterar New York Post.

Doans motiv är oklart, men polisen i Irvine uppger att de haft att göra med den forne studenten ”flera gånger tidigare”. Sista gången polisen hade med Doan att göra var år 2019, när han fortfarande var inskriven som student på skolan, och handlade om hans mentala hälsa.

Doan studerade biologi på universitetet mellan september 2017 och juni 2019, uppger universitetets talesperson Tom Vasich. Doan tog aldrig någon examen och har inte längre någonting med universitetet att göra.

Läs även: Man tog sitt liv efter romansbedrägeri

Doan togs in på mentalsjukhus år 2019 och begick sexuella övergrepp mot en annan intagen, uppger en distriktsåklagare. Han greps men släpptes mot borgen på 10 000 dollar som betalades av hans mor. Efter att ha erkänt sig skyldig till anklagelsen dömdes Doan till 156 dagars fängelse och tre års övervakning, som upphörde i juli i år, enligt domstolens noteringar.

Doan och hans mor bodde tillsammans i Irivne. Deras granne Michael Bertin säger att Doan var ”en ung man med problem.”

– Han hade demoner. Det som hänt är fruktansvärt, säger Bertin.

Enligt Bertin var Doans mor en vänlig men tillbakadragen kvinna som ofta ägnade sig åt sin trädgård. Bertin uppger att han inte sett Doan på ett tag innan tragedin, men kan inte påminna sig om att han någonsin sett sonen och modern gräla.

Läs även: Man hoppade från höghus och träffade 61-åring

Läs även: 90-årig man nekades boendeplats av Eslöv kommun – Tog sitt liv i förtvivlan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag