Busch portad från Elle-galan

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 30 apr 2022 2022-04-30
E-post 843

SVERIGE KD-ledaren Ebba Busch fick inte komma på Elle-galan på fredagen på grund av hysterin kring hennes medverkan i Ekots lördagsintervju. Det uppger partiet för Dagens Nyheter och har senare bekräftats av Elles ägare.

I Ekots lördagsintervju i förra veckan uttalade sig Ebba Busch om de våldsamma korankravallerna, där över 100 poliser blev skadade. Hon frågade sig varför inte lika många våldsverkare skadades, och varför polisen inte sköt skarpt i stället för att retirera. Uttalandena har gjort KD-ledarens belackare mycket upprörda.

Läs mer: Vänstern rasar mot Busch (KD): ”Är hon inte riktigt klok”

Enligt KD var Busch inbjuden till Elle-galan på fredagskvällen – men avbokades med kort varsel. Enligt partiledarens pressekreterare Joel Apelthun hade beslutet att göra med den uppmärksammade intervjun.

”Det handlade om turbulensen efter Ebbas medverkan i lördagsintervjun om jag förstått det hela rätt. Och att vissa andra deltagare hotat med att dra in sin medverkan. Vill ni veta mer, får ni vända er till Elle”, skriver han i ett sms till Dagens Nyheter.

Jennie Knutsson, kommunikationschef på Aller Media som äger modetidningen Elle, sade först till DN att man inte ville kommentera uppgifterna. Samma Knutsson bekräftade senare för SVT att inbjudan drogs tillbaka.

”Det stämmer att Ebba Busch inbjudan drogs tillbaka. Beslutet fattades av Elles redaktion. Elles värderingar står för mångfald och mot våld i alla dess dimensioner. Uttalandet som har gjorts från KD-ledaren under den senaste tiden är motsatsen till dessa värderingar och inget vi ville skulle ta fokus från galan”, skriver Jennie Knutsson till SVT.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av ELLE Sverige (@ellesverige)

Läs även: Åkesson backar Busch: ”Poliser bör skjuta skarpt när islamister försöker ta deras liv”

Läs även: 183 poliser skadade i upploppen: ”Tur att ingen har dött”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag