Kina begränsar datorspelande till en timme om dagen

Till höger: Kinas president Xi Jinping. Bild: Lyncconf Games / Brittiska utrikesdepartementet (CC BY 2.0)
  • Torsdag 2 sep 2021 2021-09-02
E-post

Kinas ungdomar spelar för mycket datorspel online. Det menar landets styrande kommunistparti som nu inför hårda restriktioner. Enligt de nya reglerna får ungdomar under 18 bara spela mellan klockan åtta och nio på kvällen fredagar och helgdagar, rapporterar BBC.

De nya reglerna innebär en åtstramning jämfört med de regler som infördes 2019, som begränsade spelandet till tre timmar om dagen. Spel utan onlinefunktion undantagna.

Teknikjätten Tencent meddelade i juli att de kommer att använda sig av ansiktsregistrering för att hindra ungdomar att runda restriktionerna genom att låna vuxnas ID-kort. I augusti förklarade statsmedia att onlinespel är ett ”andligt opium”.

LÄS ÄVEN: WHO klassade tv-spelberoende som psykisk sjukdom – uppmanar nu till tv-spelande mot coronaviruset

Enligt magasinet Foreign Policy är de nya restriktionerna en del av en större kampanj riktad mot kändiskultur och nöjesmedia. Bland annat publicerades nyligen en essä av den nationalistiska bloggaren Li Guangman i flera statsägda medier, där han manar till en ”djupgående revolution”.

”Kapitalmarknaden kommer inte längre att vara ett paradis för snabba-pengar-kapitalister, kulturmarknaden kommer inte längre att vara himmelriket för kändisfjollor och folket kommer inte längre att kunna avguda den västerländsk kulturen”, skriver Guangman i essän.

LÄS ÄVEN: Aftonbladet hyllar soy boys: ”Sojamännen är framtiden”

LÄS ÄVEN: Kinas ledare till armén: Förbered er för strid

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag