Kiviks marknad: Ingen plankning bakom misshandel av tonårspojkar

Bild från Kiviks marknad vid ett tidigare tillfälle. Bild: Public Domain
  • Söndag 17 jul 2022 2022-07-17
E-post 302

Nu avvisar Kiviks marknad den tidigare uppgiften om att de tre tonårpojkar som fick stryk med bland annat basebollträn blev misshandlade på grund av att de försökt planka in på området.

– Det är ingen som har plankat in och blivit slagna för det, det är helt felaktig information, säger Kiviks marknads vd Tony Andreasson till Expressen.

På natten mellan fredag och lördag fördes tre tonåriga pojkar till sjukhus efter att ha misshandlats på Kiviks marknad. Fyra män, av vilka flera är anställda på Kiviks marknad, har gripits och misstänkts för misshandel där basebollträn har använts som tillhyggen.

Läs även: Uppgift: Tonåringar försökte planka in på Kiviks marknad – fick storstryk

Polisen gick tidigt ut med teorin att misshandeln ska ha berott på att pojkarna försökte planka in på marknaden, något som avfärdas av Kiviks marknads vd Tony Andreasson.

– Här var helt öppet. Knallarna höll på och riggade sina kiosker och de på tivolit höll på med sina säkerhetstester. Folk kunde gå in och ut, säger Andreasson till Expressen.

– Det är ingen som har plankat in och blivit slagna för det, det är helt felaktig information. Här var hur mycket folk som helst och tittade på lastbilarna och de drog igång sina ljusspel och grejer, fortsätter han.

Enligt Andreasson gör företaget en egen utredning av vad som hände.

– Imorgon ska vi ha personalmöte och reda ut vad som har hänt. Vi måste undersöka vad som har hänt, jag vill inte sitta och spekulera.

Anders Ingelström är far till Hugo, som var en av ungdomarna som tog sig in på området och sedan tvingades fly när hans kompisar misshandlades med basebollträn. Han uppger för Expressen att han blev uppringd av sonen som ville bli hämtad natten till lördag.

– De ville inte vara kvar, och jag frågade varför. Då sa han att tre ur hans kompisgäng har blivit slagna med basebollträn, säger Anders Ingelström till Expressen.

Sonen Hugo och hans kompisgäng på omkring 15 personer hade anlänt till en närliggande camping med två husvagnar och ett tält tidigare på fredagskvällen. På kvällen ska tonårsgänget gått in på marknadsområdet och där tjuvåkt en karusell.

– Jag frågade om de har gjort nånting som kan ha lett till det här. De sa då nej, att de provkörde en karusell. De ville åka mer – sedan har det blivit något tumult, säger Anders Ingelström.

Enligt Anders Ingelström berättade sonen att kompisgänget jagades av ”omkring 20-30 personer”, av vilka flera var beväpnade med basebollträn.

– De började jaga min grabb också men han var så snabb så att han kom ifrån dem, säger Anders Ingelström.

Polis grep sex personer misstänkta för misshandeln. På lördagskvällen är fyra män i åldrarna 18 till 45 fortfarande gripna, varav en man i 25-årsåldern har anhållits, medan en en man i 65-årsåldern och en 17-årig pojke har släppts.

– Flera av de gripna är anställda i någon mån på marknaden, säger polisens presstalesman Kim Hild till Expressen.

Läs även: Här får flygpassageraren stryk av Mike Tyson

Läs även: Basketstjärna misshandlade misstänkt bilvandal: ”Jag jagade honom och gav honom stryk”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag