Kiviks marknad motanmäler ungdomar – anklagas för stölder och misshandel

Kiviks marknad 2005. Bild: jorchr/CC BY-SA 3.0,
  • Onsdag 20 jul 2022 2022-07-20
E-post 1214

Kiviks marknad har gjort en motanmälan mot det ungdomsgäng som blev misshandlade av marknadens anställda i helgen. Enligt vd  Tony Andreasson ska ungdomarna ha brutit sig in på attraktioner, stulit choklad och högtalare samt misshandlat personal innan de själva fick stryk.

Två av de män som greps som misstänkta för misshandel på Kiviks marknad har häktats i två veckor som sannolikt misstänkta, rapporterar Ystads Allehanda.

Den ene mannen häktade anges ha rumänskt medborgarskap, medan den andra häktade mannen har ett rumänskt klingande namn och saknar fullständigt perssonnummer.

De fyra personer som har släppts är fortfarande misstänkta för samma brott. Samtliga misstänkta är anställda på Axels nöjesfält.

Läs även: Uppgift: Tonåringar försökte planka in på Kiviks marknad – fick storstryk

Samtidigt har Kivis marknad nu gjort en motanmälan om stöld och misshandel som ska ha föregått bråket, enligt Kiviks marknads vd Tony Andreasson.

Ungdomsgänget ska ha brutit sig in i chokladhjulet och lustiga huset där man stulit ett stort antal chokladkartonger samt en högtalarutrustning som kördes iväg i två bilar.

– Två av våra anställda ser detta och försöker stoppa det. Men innan de hinner hämta förstärkning blir de misshandlade av gänget, säger Tony Andreasson till Expressen.

Enligt Andreasson kom annan personal till de misshandlades hjälp, och det är då tre av ungdomarna blir misshandlade. Två av ungdomarna skickades till sjukhus med ambulans, av dem var en svårt men inte livshotande skadad.

– Det finns en anmälan om att personalen också skulle blivit misshandlad, men det är ingenting som jag fått på mitt bord, säger åklagare Linus Westerberg till Expressen.

Läs även: Kiviks marknad: Ingen plankning bakom misshandel av tonårspojkar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag