Klädde upp död man och tog med till postkontoret – försökte få ut hans pension

Postkontoret i Carlow. Bild: Google Maps.
  • Måndag 24 jan 2022 2022-01-24
E-post 218

IRLAND Två män misstänks för bedrägeri efter att de tagit med en nyligen avliden man till ett postkontor för att försöka få ut hans pension. Mannen hade avlidit bara timmar tidigare, och de båda männen försökte få honom att se levande ut. Personal på postkontoret fattade emellertid misstankar och tillkallade polis. 

I kultkomedin ”Weekend at Bernie’s” från 1989 släpar två killar omkring på sin arbetsgivares lik för att försöka lura omgivningen att han lever. Nu har två personer i Carlow, Irland försökt sig på samma trick, rapporterar Irish Independent.

Läs även: Man döms till tre års fängelse för ”dödsfest” med knark för döende fru

Den här gången var motivet att försöka få ut den avlidnes pension från stadens postkontor. Personalen fattade emellertid misstankar och kontaktade polis och räddningstjänst som kom till platsen. Inga pengar betalades ut till de båda männen.

En kvinna som bor bredvid postkontoret berättar för Irish Independent att hennes dotter såg hur två män bar en man utanför postkontoret.

– Hon lämnade mitt hus vid samma tid och sa att mannen inte såg bra ut och att hans fötter släpade längs marken, berättar hon.

På grund av reglerna om social distansering var det kö utanför postkontoret, och kvinnan säger att flera av de köande ska ha reagerat på den livlösa mannen och trott att han fått en hjärtattack.

– Jag tycker synd om personalen. De har genomlidit så många rån under åren, de är utslitna. Min dotter är 12 år gammal och jag försöker förklara för henne vad som hände och vet inte var jag ska börja. Det är fruktansvärt.

Gardaí, den irländska poliskåren, bekräftade för Irish Independent att man utreder fallet.

– Gardaí utreder alla omständigheter kring en äldre mans oförklarade död i Carlow-området denna morgon, fredag den 21 januari 2022, säger en talesperson.

Carlows borgmästare Ken Murnane säger att han är chockad över händelsen.

– Jag kan inte begripa att någon skulle göra något sånt. Det är otroligt, jag är chockad, säger han.

Obduktionen visade att mannen dött omkring tre timmar innan besöket på postkontoret. Enligt uppgifter till Irish Independent ska det inte finnas några misstankar kring själva dödsfallet.

De båda männen – av vilka den ene kände den avlidna väl – ska först ha försökt få ut pensionen utan att den avlidne var närvarande.

När de inte fick ut några pengar lämnade de platsen, för att återvända med den döda kroppen, som de bland annat hade satt på en hatt i avsikt att få honom att se mer levande ut.

De båda männen, som är i 30-årsåldern, utreds nu för försök till bedrägeri.

– Det är ett brott att försöka få ut en annan persons pension. Om det fastslås att denna man varit död en tid och att dessa män visste om det, kommer de att åtalas för försök till bedrägeri, uppger en myndighetskälla till Irish Independent.

Läs även: Indisk man fick jobb – tog sitt liv för att tacka Gud

Läs även: Man hoppade från höghus och träffade 61-åring

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag