Klimatpolitiken utsedd till 2019 års värsta skatteslöseri – Lövin avböjer utmärkelsen

Isabella Lövin. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 9 jan 2020 2020-01-09
E-post 5843

Genom en omröstning har Skattebetalarnas förening utsett svensk klimatpolitik till 2019 års värsta slöseri med skattemedel. Sveriges miljöminister Isabella Lövin avböjer emellertid att motta utmärkelsen. 

Under december ordande Skattebetalarnas förening en omröstning om 2019 års värsta slöseri med skattemedel.

Med kandidater som Arbetsförmedlingens CV-tjänst ”Jobbskills” som visade sig ha så stora brister så att Arbetsförmedlingen avrådde från att använda tjänsten, namnbytet från Västra Götalandsregionen till Region Västra Götaland som kostar upp mot tio miljoner och det omtalade projektet med konst för daggmaskar var konkurrensen stenhård.

Läs även: Året värsta skatteslöseri – så röstar du

Men nu är omröstningen avklarad, och den svenska klimatpolitiken vann en överlägsen seger med hela 30 procent av de angivna rösterna. Årets omröstning slog dessutom rekord i antal angivna röster, som blev hela 18 000.

– Regeringen har mer än fördubblat anslagen till klimatpolitiken, men trots det minskar inte utsläppen längre. Under 2018 ökade utsläppen till och med. Därför har klimatpolitiken utsetts till årets värsta slöseri, säger Johan Gustafsson, Slöseriombudsman på Skattebetalarnas Förening.

Läs även: Slöseriombudsmannen presenterar: 13 exempel på slöseri med skattemedel

”Expertmyndigheter som Riksrevisionen och Konjunkturinstitutet har dömt ut många av regeringens storsatsningar som klimatklivet, stödet till elbilar och solelsstödet”, skriver Gustafsson bland annat i en kommentar.

Slöseriombudsmannen har sökt Sveriges miljöminister Isabella Lövin för att dela ut utmärkelsen. Genom sin pressekreterare Jakob Lundgren har Lövin emellertid avböjt att motta utmärkelsen.

Läs även: Ny viral attack från Allard: ”Slösar 660 000 av örebroarnas skattemedel på ett kromat äppelskrutt”

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag