Konflikten med Vänsterpartiet fortsätter – Amineh Kakabaveh blir utan utskottsplats

Foto: Flickr/Anders Henrikson
  • Onsdag 26 sep 2018 2018-09-26
E-post 391

STOCKHOLM Amineh Kakabaveh (V) bekämpar hedersförtryck och hamnar därför i konflikt med partiledningen i Vänsterpartiet. Nu står det klart att hon begränsas i sitt arbete i riksdagen då hon inte heller nu får en plats i något av de 15 utskotten.

Under en längre tid har det pågått en konflikt mellan den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh och Vänsterpartiets ledning. Nu fortsätter partiets bestraffning av Kakabaveh genom att hon blir utan utskottsplats den här mandatperioden. Det uppger Sveriges Radio.

Amineh Kakabaveh är mycket känd utanför sitt parti och är populär för sitt arbete mot hedersförtryck och islamism i förorten. Detta har gjort henne impopulär hos partiledningen som så sent som  november 2017 försökte peta henne från riksdagslistan.

LÄS MER: Amineh Kakabaveh (V) bekämpar hedersförtryck – Nu petas hon från riksdagslistan

Kakabaveh har även kraftigt kritiserat den nuvarande regeringen och Alice Bah Kuhnke för att skattepengar går till organisationer associerade med Muslimska Brödraskapet.

LÄS MER: TV: Amineh Kakabaveh (V) läxar upp Alice Bah Kuhnke om skattepengar till svenska islamister

Trots att hon blivit motarbetad av partiet lyckades hon behålla sin plats i riksdagen i valet 2018. Under den gångna mandatperioden har Kakabaveh inte fått någon plats i de 15 utskotten i riksdagen utan fått nöja sig med en ersättarplats. Även den här mandatperioden blir Kakabaveh utan utskottsplats.

– Jag har ju suttit i Vänsterpartiets Stockholmsgrupp i riksdagen längst, och alla vet också min lämplighet och alla kan läsa och titta vad jag har gjort och sagt och var jag står, säger Amineh Kakabaveh (V) till Sveriges Radio.

LÄS MER: Amineh Kakabaveh in i riksdagen efter Vänsterpartiets succéval: ”Religiös fundamentalism ska besegras”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag