Kraftig ökning av antalet döda bland pensionärer i Stockholm

Bild: Pixabay/sabinevanerp/Alissa Eckert, MS; Dan Higgins, MAM
  • Måndag 20 apr 2020 2020-04-20
E-post 322

STOCKHOLM Nya data från SCB visar en ökning av antalet döda i Stockholms län jämfört med tidigare år. Kraftigast är ökningen bland länets pensionärer. SCB har börjat ta fram preliminär statistik över döda för att ge en snabb bild av utvecklingen under coronautbrottet.

Den senaste preliminära statistiken över döda från SCB visar att antalet döda i Stockholm län ökar jämfört med föregående år, skriver SCB i ett pressmeddelande.

– Där ser vi en kraftig ökning i antalet döda i åldersgruppen 65 år och äldre jämfört med perioden 2015 till 2019, säger Tomas Johansson på SCB:s enhet för statistik om befolkning och ekonomisk välfärd.

Läs även: Italienskt coronatest som spårar tidigare smittade börjar levereras till Sverige

SCB har börjat ta fram preliminär statistik över döda för att ge en snabbare bild av utvecklingen under coronautbrottet i Sverige, och den senaste statistiken är uppdaterad till och med den 17 april.

Statistiken publiceras på helgfria måndagar, och är att betrakta som rådata som kan komma att förändras när nya uppgifter kommer in.

I hela riket står män över 80 år för den största relativa ökningen i antalet döda under vecka 15, som är nästan 50 procent fler än medeltalet för perioden 2015 till 2019.

Läs även: Reinfeldts coronavarning: Svenskar blir nationalister

Läs även: ”Powered by love” – Boris Johnson episka tal efter att han fått lämna sjukhuset

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag