Kristersson: ”Miljöpartiet kan i längden inte kidnappa svensk invandringspolitik”

Ulf Kristersson. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 5 jun 2020 2020-06-05
E-post 1130

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger i en stor intervju med Expressen att han efter coronakrisen vill se ett slut på ”tramset” om Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, som flera andra partier vill se uteslutna från samtal. Kristersson säger också att Miljöpartiets inflytande över svensk migrationspolitik måste få ett slut.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson säger till Expressen att utfrysningen av SD och V, som flera partier förespråkar, måste få ett slut efter coronapandemin.

– Det här onormala i att just två partier ska hållas utanför alla samtal, det tramset pågick fram till den här krisen, säger Kristersson till Expressen och fortsätter:

– Men om man sitter varje vecka och diskuterar ganska svåra saker för landet och Jimmie, Jonas, Stefan, Ebba och Nyamko pratar med varandra, då går det inte efteråt att komma tillbaka och låtsas som att nu ska två partier vara helt ute i kylan och inte få vara med längre.

Läs även: Strandhäll (S) naziststämplar Kristersson och M – får stöd av Niklas Strömstedt: ”Blåbruna blocket”

Ett parti som till skillnad från SD och V har fått stort inflytande på svensk politik är Miljöpartiet, som både Reinfeldt och Löfven har sökt stöd från och därmed fått anpassa sig till i exempelvis migrationsfrågan.

Även detta säger Kristersson att han vill se ett slut på.

– Miljöpartiet kan i längden inte kidnappa svensk invandringspolitik. Jag är beredd att kompromissa, och långsiktigheten och stabiliteten har ett egenvärde, men den kan inte bygga på att Miljöpartiet har vetorätt över svensk invandringspolitik. Det är helt orimligt, säger Kristersson.

Kristersson är även kritisk till hur regeringen hanterat coronapandemin.

– En viktig del av dödstalen är att vi fick in smittan på äldreboendena och det är ett kapitalt misslyckande. Det är så här i efterhand svårt att förstå.

Läs även: Kristersson sätter press på Löfven: Masstester kan rädda liv och stoppa massarbetslöshet

– Det är alldeles uppenbart att om man har smittan runtom i landet och inte testar alla människor som jobbar med de äldre, inte testar alla besökare, inte inför besöksförbud tidigt är risken alldeles uppenbar att få in smittan och precis det har hänt också. Det tycker jag är en katastrof.

Kristersson menar också att regeringen ”hela tiden har varit sena på bollen”, och lovar att se till att ansvar kommer utkrävas om den planerade coronakommissionen kommer fram till att fel har begåtts.

– Det är alltid så att det kommer utkrävas ansvar, säger Kristersson.

Läs även: Kristerssons sågning av Löfven: ”Förminskar avsiktligt kampen mot antisemitism”

Bli PLUS-medlem

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag