Kritik mot regeringen när SVT text rapporterar om skattehöjningar

Foto: Nyheter Idag
Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 25 dec 2023 2023-12-25
E-post 0

När SVT Text rapporterar om skattehöjningar som börjar gälla efter årsskiftet kan den statliga televisionen inte låta bli att ge regeringen en syrlig känga, trots att man enligt sändningstillståndet ska vara opartiska.

SVT ska enligt sitt tillstånd vara opartiska, men vid ett stort antal tillfällen har tittare och läsare upplevt att vänstersympatier lyser igenom i rapporteringen.

På juldagen kom ännu ett exempel när SVT Text rapporterade om de skattehöjningar som gäller efter årsskiftet.

”Även om den nuvarande regeringen gärna skyltar med nytt jobbskatteavdrag och sänkt bränsleskatt så höjs en hel del skatter vid årsskiftet” skriver SVT syrligt.

I texten nämns den kraftiga höjning av elskatten som bland andra Nyheter Idag tidigare rapporterat om, samt att ISK-skatten i likhet med elskatten räknas upp med inflationen. Regeringen har lovat att sänka ISK-skatten från och med 2025.

SVT rapporterar även att alkoholskatten höjs för andra året i rad, vilket innebär att en flaska vin blir två kronor dyrare efter nyår.

SVT Texts syrliga formulering uppmärksammades först av X-kontot ”Spanaren”.

Läs även: SVT: Israeler har ”evakuerats, palestinier har ”fördrivits”

Läs även: Hård kritik när regeringen höjer elskatten igen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag