Kvinna och barn skjutna – nu kräver S-toppen tillfälliga lagar

Jimmy Jansson (S). Foto: Erik Unnerdal / Nyheter Idag
  • Lördag 27 aug 2022 2022-08-27
E-post 166

På fredagen blev en kvinna och en 5-årig pojke skjutna på en lekplats i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det får kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) att gå i taket. Enligt honom krävs det nu tillfälliga lagar för att stoppa gängvåldet. ”På kort sikt krävs något radikalt”, skriver han på Facebook.

”Gränserna är passerade sedan länge. Nu är överträdelsen förödande och kräver kastade handskar”, inleder Jansson inlägget.

Han fortsätter sedan med att skriva att han under kvällen varit i kontakt med bland andra statsminister Magdalena Andersson – som han hyllar för hennes engagemang – samt hållit sig uppdaterad kring händelsen.

Därefter beskriver han den uppkomna situationen där inte bara gängmedlemmar drabbas av det ökade skjutvåldet, utan även kvinnor och barn.

”Kvinnor och barn, familjer, som är ute och leker. När dessa blir måltavlor. Då får tamigfan samhället kasta handskarna och sätta hårt mot hårt”, skriver han.

Eskilstunas starke man hävdar sedan att det nu behövs tillfälliga lagar för att få bukt med problemet.

”Någon sorts tillfälliga lagar som ger undantag för att kunna angripa detta helvete behövs. Kan riksdagen handskas i enighet med en pandemi så borde detta gå!”

Han fortsätter:

”Nu får det vara nog med att gömma sig bakom sekretess mellan myndigheter. De bostäder dessa kriminella bor i ska om de används för denna brottslighet ha sina hyreskontrakt förverkade. Socialtjänsten måste placera dem så långt bort och så länge det bara går. De måste bort från gatorna!”

Mot slutet av inlägget skriver Jansson att det nu krävs radikala åtgärder för att slå tillbaka mot gängen.

”På kort sikt krävs något radikalt. På längre sikt måst vi få unga att sluta kliva in i den värld som får någon att göra detta.”

Jimmie Åkesson: Styr om mitt schema

Det var på fredagskvällen som en kvinna och en 5-årig pojke blev allvarligt skadade efter att ha skjutits i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Händelsen rubriceras av polisen som försök till mord och grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till Expressen ska varken kvinnan eller barnen ha varit måltavlor för skjutningen.

Under lördagsmorgonen har än så länge ingen gripits för brottet. Enligt polisen har varken kvinnan eller pojken livshotande skador.

Jimmy Jansson är inte den enda politiker som reagerar på skjutningen.

På Twitter skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch att regeringen är de som bär det yttersta ansvaret för att stävja våldet.

 

SD-ledaren Jimmie Åkesson säger att han med anledning av skjutningen kommer att styra om sitt schema och lägga in ett extra valmöte i Eskilstuna nästa vecka.

Läs även: Rullstolsburen kvinna fick sin bil sönderbränd i Eskilstuna

Läs även: Flera bränder och attack mot polisstationen i Eskilstuna

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag