Kvinna rånad i sitt hem i villaområde utanför Norrköping inatt

Villor i Lindö. Foto: Google Maps
Villor i Lindö. Foto: Google Maps
  • Fredag 4 aug 2017 2017-08-04
E-post 491

NORRKÖPING En kvinna i 50-årsåldern utsattes för ett rån natten till fredagen i sitt hem i ett villaområde i utkanten av Norrköping natten till fredagen. Kvinnan hotades med ett vasst föremål av två maskerade personer som tagit sig in i huset genom att slå sönder en fönsterruta.

Polisen får strax före klockan tre på natten larm från det villadominerade bostadsområdet Lindö utanför Norrköping. En kvinna i 50-årsåldern har då tagit sig till en granne efter att ha blivit hotad och rånad i sitt eget hem av två maskerade gärningsmän.

Rånarna har under natten tagit sig in i kvinnans bostad genom att slå sönder ett fönster. Därefter har de hotat henne med någon form av vasst föremål och krävt pengar av henne. När de inte fått pengar har de istället tagit hennes mobiltelefon och värdeföremål som polisen inte preciserar vad de är.

– Kvinnan valde att ta sig till en granne och det finns inga uppgifter om att den personen har sett någonting, berättar polisens presstalesman Hanna Andersson för Nyheter Idag.

– Nu kommer vi åka tillbaka till brottsplatsen och hålla förhör med människor i området för att se om det är någon som har något att berätta.

Rånarna uppges ha varit i 20-årsåldern och klädda i luvtröjor och jeans. De var dessutom maskerade med någon form av halsduk. Polisen har inte lyckats gripa någon av dem.

Hanna Andersson vill inte kommentera om man misstänker att det finns någon tidigare relation mellan de båda rånarna och den drabbade kvinnan.

– Det kan vi inte kommentera i nuläget, svarar hon.

Den 50-åriga kvinnan ska ha klarat sig undan fysiska skador vid rånet.

– Hon är självklart omskakad av det här och chockad, men inte några fysiska skador, säger Hanna Andersson.

Tonåring misshandlad och rånad av okända gärningsmän i sitt eget hem i Stockholm
Helikopterjakt efter rånare som slog till mot bostad i villaområde i Nacka

Är du orolig för att du eller din familj ska utsättas för rån i ert eget hem?
1143 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag