Kvinna våldtagen på kyrkogård

Östra kyrkogården i Östersund. Bild: Google Streetview
  • Lördag 22 aug 2020 2020-08-22
E-post 673

ÖSTERSUND En kvinna i 30-årsåldern våldtogs på Östra kyrkogården i centrala Östersund sent på natten mellan fredagen och lördagen, rapporterar Östersunds-Posten.

– Vi utgår från det i nuläget, att det har skett på kyrkogården. Det har skett en våldtäkt och vi har spärrat av området för teknisk undersökning, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Niklas Stjernlöf till Östersunds-Posten.

Läs även: Flicka utsatt för våldtäktsförsök vid skola på morgonen – två personer jagas av polis

Östra kyrkogården ligger i stadsdelen Körfältet, cirka en kilometer från Östersunds centrum.

Den exakta tidpunkten när våldtäkten inträffade är oklar, men larmsamtalet till polisen kom vid klockan fem på morgonen, och polisen i Östersund uppmanar dem som gjort iakttagelser i området från 02 på natten fram till 05 på morgonen att höra av sig.

Det var på lördag förmiddag också oklart hur många gärningsmän det rör sig om.

– Det verkar som att det rör sig om en okänd man eller okända män. Vi vet inte mycket mer just nu, säger Niklas Stjernlöf till Östersunds-Posten.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen, som avslutades vid 11.25 på lördag förmiddag. Ingen person har ännu gripits, och polisen har ännu inga misstänkta i ärendet.

Nyheter Idag har sökt jourhavande förundersökningsledare. På polisens presstjänst hänvisar man till polisens hemsida, där man skriver att man inte kan lämna mer information i ärendet på grund av att utredningen är i ett tidigt skede.

Läs även: Somalisk medborgare åtalas för våldtäktsförsök på kvinna i 70-årsåldern

Läs även: Kvinna undkom misstänkt våldtäktsförsök – knäade mannen mellan benen

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag