Somalisk medborgare åtalas för våldtäktsförsök på kvinna i 70-årsåldern

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 17 aug 2020 2020-08-17
E-post

SÖLVESBORG En kvinna i 70-årsåldern överfölls och utsattes för ett våldtäktsförsök på annandag jul. Nu åtalas en 23-årig man med svenskt och somaliskt medborgarskap för våldtäktsförsöket.

En 23-årig man med somaliskt och svenskt medborgarskap åtalas för att ha försökt våldta en äldre kvinna i Sölvesborg på annandag jul.

Läs även: Begärs häktad för våldtäkt i Värmland – fick svenskt medborgarskap i år

Mannen ska ha överfallit kvinnan, som är i 70-årsåldern, i närheten av slottet i Sölvesborg, och enligt åklagaren var det bara tillfälligheter som gjorde att våldtäkten inte fullbordades.

Mannen ska enligt åtalet ha tagit tag om kvinnans armar, hållit handen över hennes mun, slagit henne i ansiktet så blodvite uppstod och sedan dragit ned henne på marken.

Mannen ska också ha sagt till kvinnan att ”jag ska knulla dig” eller liknande, samt hotat med att kasta henne i vattnet om hon skrek.

Enligt åtalet har mannen ”visat särskild hänsynslöshet eller råhet genom att hota och bruka våld mot en äldre, fysiskt svagare kvinna.”

Förbipasserande larmade polis, och mannen kunde gripas tre dagar senare, enligt SVT Nyheter Blekinge. Mannen nekar till brott.

Läs även: Hovrätt friar afghan från barnvåldtäkt – nu slipper han utvisning

Läs även: Kvinna undkom misstänkt våldtäktsförsök – knäade mannen mellan benen

Bli PLUS-medlem

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag