Kvinnor fick låna toaletten hos 80-årig man – stal hans plånbok

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 10 dec 2020 2020-12-10
E-post 236

VÄSTERÅS En man i 80-årsåldern utsattes för en grov stöld på onsdagskvällen i sitt hem i Västerås. Han lät två unga kvinnor låna toaletten, och när de lämnat lägenheten fann mannen att hans plånbok och telefon var borta.

– Det vi vet är att två yngre tjejer runt 20-årsåldern har knackat på hos den här äldre herren på kvällen och bett om att få gå på toaletten. Efter att de har lämnat så upptäcker mannen att både plånbok och telefon är borta, berättar polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Mannen spärrade sitt kort och larmade polisen strax efter händelsen när klockan var runt midnatt. Polisen sökte i närområdet men kunde inte hitta några misstänkta.

Det är oklart om rånarna kom över några pengar.

– Det har ju varit ganska många åldringsbrott där äldre blir av med olika tillhörigheter, säger Magnus Jansson Klarin.

– Det här är väl inte det vanligaste bedrägerisättet, att man bara kommer och frågar om toaletten. Men det verkar inte finnas någon hejd på hur man går tillväga och lurar äldre just nu, tyvärr.

Ärendet rubriceras som grov stöld och polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Läs även: Polisens larm: Ungdomar hostar vuxna i ansiktet och filmar

Läs även: Varning för bedragare – lurade 99-åring att lämna över vigselring

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag