Kvinnor och barn räddade från ”barnfabrik”

Nigeriansk polis. Bild: Public Domain.
  • Torsdag 3 dec 2020 2020-12-03
E-post 88

Nigeriansk polis har räddat tio kvinnor och barn från en illegal ”barnfabrik” i delstaten Ogun på tisdag kväll, rapporterar Al Jazeera. Fyra barn och sex kvinnor, varav fyra var gravida, ska ha räddats enligt polisens talesperson Abimbola Oyeyemi.

Barnfabrikens ägare ska ha gett män betalt för att göra kvinnorna gravida, så att de sedan kunde sälja deras barn på svarta marknaden. Vissa av kvinnorna hölls mot sin vilja och blev våldtagna.

Läs även: Underlättade människohandel från ambassaden i Nigeria – döms men slipper straff

Två misstänkta, en fysiskt handikappad man och ägarens dotter, har gripits, medan den kvinnliga ägaren är på flykt och eftersöks av polisen. Hon har tidigare gripits för liknande brott.

– Hon har åtalats för trafficking efter att hon greps tidigare år, men var ute mot borgen när hon återgick till sina affärer, säger Abimbola Oyeyemi.

Illegala barnfabriker är relativt vanliga i Nigeria. Vanligtvis maskeras de som ”privata kliniker” där gravida kvinnor erbjuder sina barn till försäljning.

Läs även: Präst lynchad – anklagades för penisstöld

Läs även: Kvinnor tvingas till prostitution med nigeriansk voodoo – nu kommer rättegång i Malmö

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag