Kyeyune avfärdar nya V-ledarens hot: ”Handväskehund”

Bild: Privat/http://politik.in2pic.com/CC BY-SA 3.0
  • Onsdag 23 sep 2020 2020-09-23
E-post 82

Vänsterpartiet vill gå ihop med M och KD för att stoppa regeringens sänkning av arbetsgivaravgifter för unga, och SD har redan sagt att man ställer sig bakom V i frågan. Men enligt Malcom Kyeyune finns det en gräns för hur långt V kommer gå mot regeringen. ”V är inte ett parti som på något allvarligt sätt förbereder sig för någon kommunistisk revolution eller att göra sig av med sossarna och ta makten själva”, säger Kyeune till Nyheter Idag.

Vänsterpartiet blivande partiledare Nooshi Dadgostar säger på en presskonferens på tisdagen att Vänsterpartiet vill gå ihop med den borgerliga oppositionen för att stoppa regeringens planerade sänkning av arbetsgivaravgiften för unga.

– Det är pengar i sjön. Finansministern kan inte ens säga att det ger ett enda nytt jobb, säger Dadgostar enligt Expressen.

Läs även: Vänsterpartiet hotar fälla S-minister tillsammans med oppositionen

Förslaget har drivits av regeringens samarbetspartier Centerpartierna och Liberalerna och beräknas kosta nio miljarder kronor.

– Vi kommer att vända oss till Moderaterna och Kristdemokraterna, säger Nooshi Dadgostar.

Vänsterpartiet har tidigare i samarbete med den borgerliga oppositionen stoppat två förslag från Centerpartiet som regeringen lagt fram: privatiseringen av Arbetsförmedlingen och en sänkning av arbetsgivaravgiften för de som står långt från arbetsmarknaden.

När Centerpartiets partiledare Annie Lööf återkom till politiken hälsades hon välkommen tillbaka av Vänsterpartiets avgående partiledare Jonas Sjöstedt, som lovade att hans parti skulle fortsätta ”plocka bort punkter i januariavtalet”.

Läs även: Efter pressen på JÖK-regeringen: Sjöstedt får högst förtroende av partiledarna

Nyheter Idag har pratat med Malcom Kyeyune, krönikör och medlem i den konservativa tankesmedjan Oikos, om hur långt Vänsterpartiet är beredda att gå i sitt samarbete med den borgerliga oppositionen och varför SD, som är för sänkta arbetsgivaravgifter, ställer sig bakom V i frågan.

Läs även: Kyeyune om BLM-rörelsen i Sverige: ”Man använder invandrare som en fetisch”

Bli PLUS-medlem och läs intervjun med Malcom Kyeyune.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag