Vänsterpartiet hotar fälla S-minister tillsammans med oppositionen

Jonas Sjöstedt och Eva Nordmark. Bild: Nyheter Idag/Frankie Fouganthin
  • Torsdag 21 Nov 2019 2019-11-21
E-post 502

På en pressträff under torsdag morgon meddelar Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt och partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ali Esbati att man är redo att väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Anledningen till misstroendet är att Arbetsförmedlingen inom två år ska låta privata aktörer ta över matchningen av arbetssökande och lediga jobb.

– Om regeringen låter det här kaoset fortsätta kommer vi att kontakta Moderaterna för att gemensamt gå fram med ett misstroende, säger Jonas Sjöstedt.

Förslaget om att låta privata aktörer ta över Arbetsförmedlingens uppgifter är en del av Januariöverenskommelsen mellan regeringen, L och C.

Vänsterpartiet är kritiska mot förslaget, och har ett antal krav till regeringen för att man inte ska väcka misstroende mot Eva Nordmark.

Bland annat kräver man att Arbetsförmedlingen ska få mer resurser, och att förslaget ska utredas ordentligt innan det genomförs.

– Trots att regeringen saknar majoritet för den här processen har de vägrat att lyssna. Det är vår bestämda uppfattning att de måste agera i det här läget, säger Ali Esbati.

Flera tunga S-röster kritiserar Vänsterpartiet på Twitter.

Läs även: Sverigedemokraterna väcker misstroende mot Morgan Johansson (S): ”Inte förstått allvaret”

Läs även: Seger för Morgan Johansson – räddas av C och L

Läs även: Flörten med Vänsterpartiet blev droppen – nu hoppar Thorwaldsson av som LO-boss

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag