La upp filmad knarkgömma på sociala medier – greps av polis och häktas

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 9 jan 2023 2023-01-09
E-post

Några dagar innan nyår lade en 17-årig flicka upp en film på sociala medier, där narkotika syntes i bakgrunden. Polisen slog till mot adressen, en lägenhet i Hässelby norr och Stockholm, och beslagtog hasch och kokain värt 20 miljoner kronor, rapporterar Expressen.

Flickan greps i bostaden tillsammans med två män, 20 och 21 år gamla, med medborgarskap i Irak respektive Afghanistan. Nu har trion häktats som misstänkta för grovt narkotikabrott.

– De tre häktades snabbt framför allt för att slippa ta det på jourmiljö för domstolar och åklagare. Det var mycket som hände i början så det var enklare att jag kunde ta häktningsförhandlingarna, säger åklagare Christian Doverhjelm till Expressen.

Läs även: När lugnet kom till Vårberg – flera dömda för torgknarkhandel

Polisens teori är att trion vaktade ett narkotikalager som tillhör en kriminell gruppering i Hässelby.

Den 20-åriga irakiern dömdes i september förra året till två års fängelse för bland annat grov misshandel, efter att ha knivhuggit en annan man upprepade gånger under ett bråk i Rågsved söder och Stockholm i juli förra året. Domen har överklagats.

I december förra året dömdes han till 1 månads fängelse för brott mot knivlagen. Han förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret, främst för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Den 21-årige afghanen dömdes i juni 2022 till 1 månads fängelse för narkotikabrott. I mars samma år dömdes han till 21 dagars fängelse för stöld.

Flickan har varit placerad på SIS-hem och är hemmahörande i en annan svensk stad.

Några dagar efter beslaget sköts en man i 20-årsåldern ihjäl medan en 18-årig och en minderårig person skadades vid en skottlossning i grannförorten Vällingby. Strax efter mordet drabbades Vällingby av ett bombdåd, som riktades mot den kända rapparen 1.Cuz adress.

Läs även: Bombdåd mot rapparen 1.Cuz adress

Läs även: Tre av fyra släppta efter bombdådet mot 1.Cuz adress

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag