Läste intervju med sin våldtäktsman i Expressen: ”Fick en chock”

Bild: Polisen
  • Söndag 14 nov 2021 2021-11-14
E-post 672

2014 utsattes hon för en brutal gruppvåldtäkt, där hon bland annat våldtogs med en pistol. För några veckor sedan läste hon en stor intervju med en av våldtäktsmännen i Expressen.

– Jag fick en chock. Jag läste intervjun men ingenstans nämndes det vad han gjort mot mig, säger kvinnan till Aftonbladet.

Det hela började en sommarnatt 2014 när ”Jenny”, som hon kallas i Aftonbladets reportage, ringde en bekant för att få skjuts hem. Men mannen hade med sig flera unga män, och Jenny blev gruppvåldtagen på tre olika platser: en lägenhet i Rinkeby, en kolonistuga på Järvafältet och en källare i Rinkeby.

Läs även: Expressen mörkade våldtäktsdom i reportage om gängkriminell

Vid ett tillfälle tvingades en pistol in i hennes mun för att få henne att hålla tyst eftersom hon grät. Sedan våldtogs hon med pistolen, vilket ledde till svåra skador och kraftiga blödningar.

– När det gjorde som ondast, när jag var som mest rädd, önskade jag nästan att de skulle skjuta mig så att det skulle ta slut. I mina värsta stunder kan jag fortfarande känna så ibland, säger hon i dag.

När hon togs in på avdelningen för våldtagna kvinnor på Södersjukhuset i Stockholm på morgonen var hennes byxor och underkläder genomdränkta av blod. Läkaren som undersökte Jenny hade 35 års yrkeserfarenhet, och sade senare i förhör att hon aldrig tidigare sett liknande skador.

– Jag var så rädd för att anmäla. Dels ville jag bara glömma vad som hänt, och så var jag ju rädd för killarna och för vad de skulle kunna göra mot mig, säger Jenny till Aftonbladet.

Flera av männen som våldtog henne var välkända kriminella, och inför rättegången fick Jenny rådet av polis att flytta och skaffa ny identitet. Hon lydde rådet, flyttade från Stockholm och har levt gömd sedan dess.

– Jag var verkligen inte vuxen när jag var 19, inte alls redo att flytta hemifrån. Men jag hade ju inget val. Det är en av de saker som våldtäktsmännen tog ifrån mig, alla de där normala milstolparna i livet som jag nu fick hoppa över.

Efter våldtäkten hade Jenny problem med droger och självskadebeteende. Hon ville inte prata med någon om det hon utsatts för, utan skämdes och försökte glömma. Idag har hon fått diagnosen PTSD, posttraumatisk stressyndrom.

– Har jag något råd till andra i samma situation så är det; sök hjälp, för det finns att få. Jag ångrar så att jag väntade i fem år innan jag förstod att jag behövde hjälp att bearbeta det jag varit med om, säger hon till Aftonbladet.

Läs även: Polisinfluencer om Expressens skandalintervju: ”Målar upp honom som en cool gängkriminell”

När hon läste Expressens intervju med Mehdi ”Dumle” Sachit som dömts för våldtäkten på henne fick hon en chock.

– Jag läste intervjun men ingenstans nämndes det vad han gjort mot mig. I stället fick han prata om ett liv som jag tror att många unga killar i vissa områden tycker är coolt och avundsvärt, säger hon till Aftonbladet.

– Min största rädsla när jag såg artikeln var att unga tjejer ska tycka att han är någon de vill ha, utan att förstå vad han är för en person.

Jenny var först tveksam till att prata med Aftonbladet, men vill dels förmedla till andra utsatta att det som hänt aldrig är deras fel.

– Och så hoppas jag att unga killar och män där ute förstår vilken enorm skada ett sådant här brott gör mot oss som utsätts. Jag vet inte om jag någonsin kommer kunna sova en natt utan mardrömmar, säger Jenny till Aftonbladet.

Läs även: ”Samhället uppmuntrar honom att göra det igen” – våldtäktsmannens offer om skandalskadeståndet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag