”Samhället uppmuntrar honom att göra det igen” – våldtäktsmannens offer om skandalskadeståndet

Bild: Polisens FUP
  • Söndag 5 sep 2021 2021-09-05
E-post

MALMÖ Nu uttalar sig ännu ett av våldtäktsmannen Damir Al-Alis brottsoffer om det grova övergreppet hon utsattes för och känslorna inför hans skadestånd på 840 000 kronor.

– Jag önskar att de där pengarna kunde tas ifrån honom. Det är som att samhället uppmuntrar honom att göra det igen, säger hon till Aftonbladet.

Expressen har tidigare talat med den kvinna som våldtogs i sin lägenhet i centrala Malmö av Damir Al-Ali och hans bror, som tog sig in genom hennes fönster mitt på dagen.

– Plötsligt hade jag båda männen inne i sovrummet. Jag väcktes av att en av dem skrek att jag skulle ligga ner medan den andre särade på mina ben, berättade hon för Expressen.

Läs även: Våldtäktsmannens offer om skandalskadeståndet: ”Ett hån mot kvinnor i Sverige”

Nu har Aftonbladet intervjuat brödernas andra offer, som lurades till en fastighet i Malmö under förespegling att de ville köpa sex.

Istället blev hon misshandlad och våldtagen under flera timmar, samtidigt som bröderna försökte pressa henne på pengar.

– Jag trodde inte att jag skulle komma därifrån levande. De hotade att lemlästa mig, att skära mig i ansiktet och på brösten, berättar hon för Aftonbladet.

Bröderna bjöd även in andra män som fick våldta henne. Hon räddades av polis som omringat byggnaden efter att de kontaktats av hennes väninna.

Kvinnan säger till Aftonbladet att hon fortfarande drömmer mardrömmar om händelsen, och att hon undrar har det är möjligt att en av hennes våldtäktsmän kan få ett stort skadestånd.

– Jag önskar att de där pengarna kunde tas ifrån honom. Det är som att samhället uppmuntrar honom att göra det igen. Han kan starta ett nytt liv med de där pengarna samtidigt som jag fortfarande lever i chock, säger hon till Aftonbladet.

Damir och hans bror dömdes för sina brott i tingsrätten och hovrätten, med ett straffvärde på tio års fängelse. Men efter ungdoms- och mängdrabatt blev det bara 4,5 år kvar.

Efter att Högsta domstolen dömt att Damir var under 18 år när brotten begick landade straffet på endast två års fängelse, vilket ledde till att Justitiekanslern beviljade ett skadestånd på 840 000 kronor då han suttit häktad och fängslad längre än så.

Idag är han på fri fot och fortsätter begå brott. I juni påträffades han påverkad av droger, och i hans blod fanns spår av Tramadol, kokain och cannabis, skriver Aftonbladet. Han nekar till brott och förhandling hålls den 8 september.

– Han våldtog mig. Han vägrade mig mat och vatten. En sådan människa borde inte få vara på fri fot, säger kvinnan till Aftonbladet.

Läs även: Våldtäktsman var minderårig – nu får han 840 000 i skadestånd

Läs även: Massi Fritz: ”Ingen dömd våldtäktsman ska kunna beviljas skadestånd av staten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag