Lindahl (C) efter Löfvens fiaskointervju: ”Har aldrig ångrat att jag röstade nej till Stefan Löfven”

Foto: Nyheter Idag/Centerpartiet Västerbotten
  • Fredag 14 feb 2020 2020-02-14
E-post

STOCKHOLM Hon var den enda i C och L som röstade nej till Stefan Löfven som statsminister. Nu kommenterar riksdagsledamoten Helena Lindahl (C) den uppmärksammade Expressenintervjun där Löfven skyller förnedringsrån mot unga på Alliansens skattesänkningar. ”De senaste månaderna har han gått från ’vi såg det inte komma’ till att skylla ifrån sig. Det är så otroligt ynkligt”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Helena Lindahl fick stor uppmärksamhet för drygt ett år sedan när hon som enda riksdagsledamot bland januariavtalets partier – C, L, MP och S – röstade nej till Stefan Löfven som statsminister.

”Jag kan inte stoppa Löfven från att bli vald, men han är inte och kommer aldrig att bli min statsminister. Därför är det för mig självklart att inte stödja hans fortsatta regerande”, skrev Lindahl då på Facebook. Hon har senare vid flera tillfällen kritiserat regeringen och Löfven.

Nu riktar hon åter skarp kritik mot Stefan Löfven. Den här gången är det efter statsministerns uttalanden i intervjun med Expressen där han skyller dagens brottslighet med förnedringsrån mot unga på den tidigare Alliansens skattesänkningar.

”Jag har aldrig ångrat att jag röstade nej till Stefan Löfven som statsminister, men om några tvivel någonsin hade funnits så hade gårdagens fullständiga härdsmälta skingrat alla tvivel”, skriver Lindahl på sin Facebooksida.

Lindahl menar att Löfven inte själv kan tro att lägre skatt skulle leda till att barn och ungdomar blir grovt kriminella ”som rånar jämnåriga med sadistiska inslag av förnedringar”.

”Det är beklämmande att när Stefan Löfven bevittnar unga som blir offer för rå och brutal kriminalitet med förnedrande inslag som kan ge men för livet, så ser han inte människan och den tragiska situation som inträffat – han ser möjligheten att förespråka skattehöjningar och centralisering av makt till sig själv. Det är helt uppåt väggarna opassande”, skriver Lindahl.

Hon skriver att Stefan Löfven inte kan tro på det han säger. Lindahl lägger in en brasklapp:

”Skulle han göra det så är det värre ställt än jag vågat tro”, skriver hon.

Helena Lindahl ställer sig frågan varför länder med lägre skatter har mindre ungdomsbrottslighet.

”Med statsministerns logik borde ju deras ungdomsbrottslighet därmed vara helt utom kontroll – men så tycks inte verkligheten se ut”, skriver Lindahl.

Hon avslutar:

”Att statsministern har fel är en sak. Det skulle man kunna ha överseende med om det inte var så otroligt tydligt att karln är helt ointresserad av att ta ansvar för att han suttit som statsminister i över fem år. De senaste månaderna har han gått från ’vi såg det inte komma’ till att skylla ifrån sig. Det är så otroligt ynkligt.”

Läs hela Lindahls inlägg här:

Läs även: Syriske S-politikern avslöjad som människosmugglare: ”Jag har fått ut väldigt många människor”

Läs även: USA-experten om SVT:s USA-bevakning: ”Vänsterliberal”

Läs även: Veronica Palm i debatt med David Eberhard: ”Rasbiologisk syn”

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag