Löfven: ”Ge mig egen majoritet så ska ni få se på grejer”

Stefan Löfven (S). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 26 apr 2018 2018-04-26
E-post 3133

SVERIGE Stefan Löfven (S) har svaret på hur Sveriges problem ska lösas – ge hans parti egen majoritet så ”kommer det att hända saker”.

Läs också: Socialdemokraterna tappar stöd – går mot rekorddåligt val

I en intervju för tidningen Arbetet berättar statsminister Stefan Löfven vad som krävs för att få Sverige på rätt köl igen efter att hans egen regering styrt landet i snart fyra år.

– Så länge vi inte har majoriteten där borta, kan vi inte göra så mycket, säger han och pekar mot riksdagshuset.

Ett liknande svar ger han på frågan om hur han tror att det går i valet:

– Det är svårt att säga. Det kommer att bli tufft, men jag tänker på det vi talade om nyss. Ge mig egen majoritet så ska ni få se på grejer. Då kommer det att hända saker.

Risk att högerpartier vinner

I nuläget har de borgerliga partierna majoritet i riksdagen om Sverigedemokraterna röstar med dem. Så blir det oftast när det gäller arbetslivsfrågor, skriver Arbetet. Intervjun kretsar också främst kring den typen av frågor.

– Vi kan inte ha en arbetsmarknad som fungerar allt mer så att människor får för-dagen-jobb, eller ska sitta och titta i mobilen om det plingar till, kommer det nåt jobb nu? säger statsministern bland annat.

”Stefan Löfvens blick går ofta mot fönstret och riksdagen, vars majoritet inte alltid vill som han”, skriver Arbetets reporter. Löfven poängterar den stora faran med att inte låta han och Socialdemokraterna få majoritet efter valet.

– Vi riskerar att få den mest högerinriktade regering som Sverige sett på många år, med moderater och sverigedemokrater sida vid sida.

Läs även: Ulf Kristersson: ”Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag